Vis uit de oven

vis uit de oven

Deze vis uit de oven is makkelijk om te maken, je hebt weinig afwas en het is gezond, wat wil je nog meer! Ik heb bij deze vis een simpele pasta gemaakt met ingrediënten die je overhoud van de ingrediënten die je nodig hebt voor de vis. Lekker budget vriendelijk dus!

Recept is voor 2 porties

Voor dit recept heb je 2 grote stukken aluminium folie nodig! O en ontdooi de pangafilet goed van te voren, liefst door ‘s ochtends in de koelkast te laten ontdooien.

 

Ingrediënten

  • 2 pangasius filet (ik gebruik de bevroren pangafilets van de Lidl)
  • klein potje rode pesto (bijv. van AH merk)
  • 2 tomaten
  • 2 bosui
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • pasta voor 2 personen (bijv. volkoren Penne van AH)

 

Bereiding

Hoe je dit gerecht maakt leg ik uit aan de hand van foto’s. Zet je oven alvast aan op 220 graden en haal de bakplaat er uit.

vis uit de oven

Knip 2 grote vellen aluminium folie, beter te groot dan te klein, de vis moest straks ruimte hebben om te stomen. Snij de ui doormidden en snij halve ringen. Verdeel de halve ui ringen over het midden van het aluminium folie.

 vis uit de oven
Maak de pangafilet droog met keukenpapier en leg over de ui ringen heen.
 vis uit de oven
Strooi een beetje peper & zout over de vis en smeer daarna met een mes pesto over de vis heen, niet teveel.

vis uit de oven

Was de tomaat en bosui en snij tomaat in plakjes en de bosui in ringen. Leg boven op de vis. Haal de schil van de 2 knoflook tenen en plet met het snijvlak van je mes (niet snijden). Leg deze naast de vis, dit eet je straks niet op maar is voor de smaak.
 vis uit de oven

Vouw het aluminium folie dicht door de zijkanten op te rollen (zorg dat er nog ruimte is voor de stoom, rol niet strak op) en vouw de andere zijde dicht zodat het vocht er niet uit kan lopen in de oven. Zet de bakplaat met de vis in de oven en de timer op 20 minuten. Klaar is je vis!

vis uit de oven

Ik maak bij deze vis altijd een hele simpele pasta. Snij de bosuit en tomaat die je over hebt in stukjes. Kook een beetje pasta (penne) gaar in 8 minuten. Roer de bosui, tomaat en een beetje pesto erdoor. Lekker simpel bij deze heerlijke smaakvolle vis uit de oven!

 

 

Maak jij wel eens vis uit de oven?

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022