Vis uit de oven

vis uit de oven

Deze vis uit de oven is makkelijk om te maken, je hebt weinig afwas en het is gezond, wat wil je nog meer! Ik heb bij deze vis een simpele pasta gemaakt met ingrediënten die je overhoud van de ingrediënten die je nodig hebt voor de vis. Lekker budget vriendelijk dus!

 

Vis uit de oven

Vis uit de oven. Dat klinkt altijd luxe vind je niet? Maar deze vis uit de oven is juist perfect voor een makkelijke doordeweekse maaltijd. Dus wil jij wat meer vis toevoegen aan jouw maaltijden? Dat hoeft helemaal niet luxe of duur te zijn.

 

Diepvries pangasiusfilet

Voor dit recept gebruik ik diepvries pangasiusfilet. Een stuk goedkoper dan de verse variant uit de koeling! Lekker budgetproof dus. De ingrediënten die ik gebruik voor de vis, kan je ook gebruiken om er een lekkere simpele pasta naast te maken. Deze vis uit de oven combineer ik in dit geval dus met een simpele pasta. waar je dezelfde ingrediënten voor gebruikt. Je verspild hiermee dus niks.
 
 

Vis uit de oven

Deze vis uit de oven is makkelijk om te maken, je hebt weinig afwas en het is gezond
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 porties

Benodigdheden

 • een oven
 • 2 vellen aluminiumfolie

Ingrediënten
  

 • 2 2 pangasius filet uit de diepvries laat ze van te voren ontdooien in de koelkast
 • klein potje rode pesto
 • 2 tomaten
 • 2 stengels bosui
 • 2 teentjes knoflook
 • voor 2 personen pasta

Instructies
 

 • Zet je oven alvast aan op 220 graden en haal de bakplaat er uit.
 • Knip 2 grote vellen aluminium folie, beter te groot dan te klein, de vis moest straks ruimte hebben om te stomen. Snij de ui doormidden en snij in halve ringen. Verdeel de ui ringen over het midden van het aluminium folie.
 • Maak de pangafilet droog met keukenpapier en leg over de ui ringen heen.
 • Strooi een beetje peper & zout over de vis en smeer daarna met een mes pesto over de vis heen, niet teveel.
 • Was de tomaat en bosui en snij tomaat in plakjes en de bosui in ringen. Leg boven op de vis. Haal de schil van de 2 knoflook tenen en plet met het snijvlak van je mes (niet snijden). Leg deze naast de vis, dit eet je straks niet op maar is voor de smaak.
 • Vouw het aluminium folie dicht door de zijkanten op te rollen (zorg dat er nog ruimte is voor de stoom, rol niet strak op) en vouw de andere zijde dicht zodat het vocht er niet uit kan lopen in de oven. Zet de bakplaat met de vis in de oven en de timer op 20 minuten. Klaar is je vis!
 • Ik maak bij deze vis altijd een hele simpele pasta. Snij de bosuit en tomaat die je over hebt in stukjes. Kook een beetje pasta (penne) gaar in 8 minuten. Roer de bosui, tomaat en een beetje pesto erdoor. Lekker simpel bij deze heerlijke smaakvolle vis uit de oven!

Notities

Liever een duidelijk stappen plan inclusief foto's? Bekijk dan de foto's hieronder.

Bereiding in foto’s

Omdat iets soms gewoon makkelijker is om op foto´s te zien heb ik de bereiding hieronder weergegeven met de foto´s erbij. Zo zie je dat het echt heel makkelijk is om deze vis uit de oven te maken.

1.Zet je oven alvast aan op 220 graden en haal de bakplaat er uit.

vis uit de oven

 

2.Knip 2 grote vellen aluminium folie, beter te groot dan te klein, de vis moest straks ruimte hebben om te stomen. Snij de ui doormidden en snij halve ringen. Verdeel de halve ui ringen over het midden van het aluminium folie.

 vis uit de oven
 
3.Maak de pangafilet droog met keukenpapier en leg over de ui ringen heen.
 
 vis uit de oven
 
4.Strooi een beetje peper & zout over de vis en smeer daarna met een mes pesto over de vis heen, niet teveel.

vis uit de oven

5.Was de tomaat en bosui en snij tomaat in plakjes en de bosui in ringen. Leg boven op de vis. Haal de schil van de 2 knoflook tenen en plet met het snijvlak van je mes (niet snijden). Leg deze naast de vis, dit eet je straks niet op maar is voor de smaak.
 vis uit de oven
 

6.Vouw het aluminium folie dicht door de zijkanten op te rollen (zorg dat er nog ruimte is voor de stoom, rol niet strak op) en vouw de andere zijde dicht zodat het vocht er niet uit kan lopen in de oven. Zet de bakplaat met de vis in de oven en de timer op 20 minuten. Klaar is je vis!

vis uit de oven

7.Ik maak bij deze vis altijd een hele simpele pasta. Snij de bosuit en tomaat die je over hebt in stukjes. Kook een beetje pasta (penne) gaar in 8 minuten. Roer de bosui, tomaat en een beetje pesto erdoor. Lekker simpel bij deze heerlijke smaakvolle vis uit de oven!

 

Ga jij dit maken? Volg mij dan op instagram en laat het even weten! Vind ik super leuk om te zien.

 

Maak jij wel eens vis uit de oven?

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop