Weekmenu #21

weekmenu

Het is weer maandag en dat betekend dat er weer een nieuw weekmenu klaar staat! Doordat het de afgelopen week al vroeg donker was zijn de foto’s echt om te huilen. Ik vind het altijd erg leuk om foto’s te maken van eten, dat spreekt eigenlijk voor zich, aangezien mijn blog vol staat met dit soort foto’s. Helaas lukt dit met de weekmenu’s niet meer. Wanneer het donker is, is het gewoon onmogelijk om mooie foto’s van het eten te maken. Ik heb geprobeerd om er ‘nog iets van te maken’ door de flitser te gebruiken maar dat is helaas ook niks.

Dit weekmenu bestaat gelukkig wel uit lekker eten, alleen de foto’s zijn wat minder aantrekkelijk. Ik hoop dat je hierdoor toch wat inspiratie opdoet voor weer een nieuwe eet-week!

 

Maandag

weekmenu

Een tijd geleden kreeg ik een lekkere box vol met eten toegestuurd, de foodybox. Hierin zat ook een bladerdeeg bodem van Tante Fanny. Ik kende dit merk helemaal niet. Het is een grote rol vers bladerdeeg waar het bakpapier al bij in zit. Je rolt dus zo de pizzabodem uit en er zit meteen bakpapier onder. Super makkelijk. Het was de bedoeling om dit op zondag te eten maar toen hadden wij geen zin meer om pizza te maken. Daarom door geschoven naar de maandag :D. Ik maakte er een snelle pizzasaus bij en als toppings een punt paprika, kaas, ui, rucola en tomaatjes. Zo lekker en super snel klaar!

 

Dinsdag

weekmenu

Met de ingrediënten die ik overhad van de pizza van gister maakte ik een snelle en simpele pasta. Pesto uit een potje, paprika, tomaatjes, rucola, ui en Parmezaanse kaas. Lekker en super simpel.

 

Woensdag

weekmenu

Mijn dochtertje van 3,5 is gek op Hollandse kost. Ik zelf ben er niet zo’n fan van maar af en toe maak ik het toch. Dit keer aardappelen met (voorgekookte) rode bieten, uitje erbij en een lekkere burger van de vegetarische slager. Zo ontzettend lekker zijn deze vega burgers!

 

Donderdag

weekmenu

Het was alweer een tijdje geleden dat wij zoete aardappel hadden gegeten. Ik besloot lekkere snelle aardappelblokjes te maken van een zoete aardappel, tex-mex kruiden erop. Erbij broccoli en een vega ‘kip’ snitzel van Vivera, ik at deze voor het eerst maar man wat is die lekker zeg! Ook iets maken met zoete aardappel? Hier kan je 6 lekkere zoete aardappel recepten vinden!

 

Vrijdag

weekmenu

Vandaag moest er natuurlijk snel snel snel gegeten worden want het was Sint Maarten! Ik maakte daarom deze makkelijke quinoa maaltijd. Met paprika, avocado en tomaatjes. Soortgelijk recept kan je hier vinden.

 

Zaterdag

weekmenu

Meestal vergeet ik om eten in huis te halen voor in het weekend en kan ik op zaterdag nooit bedenken wat ik wil eten. Dit keer had ik krieltjes meegenomen en maakte ik een lekkere witlof salade met ananas en gerookte kip. Het is eigenlijk meer een zomers recept, deze salade, maar hij is zo lekker dat ik ‘m altijd wel wil eten.

 

Zondag

weekmenu

In de zomer heb ik een keer een (veel te dure) aardappel spiraal gegeten op een hip food festival. Ik wou dit altijd al een keer namaken om zo een lekker aardappel recept te hebben voor in de Kerst maand. Het was dan ook heel lekker, dus volgende maand komt het (super makkelijke) recept online!

 

Dit was het weekmenu van deze week! Heb je toevallig mijn blog van gister gemist? Er staat groot nieuws in.. Spannend… 😉

 

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop