Weekmenu #22

weekmenu-22-kop

Het 22e weekmenu alweer, dat zijn er nog al wat! Aangezien de december maand bijna begint is dit het laatste weekmenu van 2016. Persoonlijk vind ik dat niet zo erg omdat ik de donkere food foto’s echt vreselijk vind om online te zetten. Helaas is het al helemaal donker als wij gaan eten en heb ik geen daglicht lamp. Maar goed.

In december komt er elke dag een recept online, de eerste week nog in Sinterklaas thema maar daarna barst ik los met de Kerst recepten! Denk dan vooral aan makkelijke voorgerechten, bijgerechten en heeeeerlijke toetjes! Dus niet getreurd, in januari ga ik weer gewoon verder met de weekmenu’s 😉

 

Maandag

weekmenu

Ik was vandaag een beetje lui en ik had niet zoveel zin om de week boodschappen te doen. Zowieso vind ik dit wat zwaarder worden nu ik alweer halverwege mijn zwangerschap ben. Dus toen ik bij de HEMA was keek ik even bij de mini food afdeling. Ik vond daar rucola en tomaatjes en een bak aardappeltjes met rozemarijn. Die zijn echt ontzettend lekker, echt een aanrader! Erbij aten wij mosterd-dille vissticks die ik nog in de vriezer had liggen. Zin om meer te lezen over mijn huidige food cravings? Dat kan hier 😀

 

Dinsdag

weekmenu

Mijn vriend moest tot laat werken en ik besloot daarom boerenkool te maken. Of nou ja, te maken is een groot woord. Ik toverde een lekkere bak uit de vriezer. Ik vind boerenkool opgebakken stiekem veel lekkerder dan wanneer ik het net heb gekookt. Ideaal om vandaag te eten aangezien ik gewoon een deel kon over laten voor mijn vriend, en deze opwarmen toen hij thuis kwam! En dat gele bovenop de boerenkool is een zoete mosterd soort.

 

Woensdag

weekmenu

Ik was een beetje inspiratieloos en keek op mijn eigen site naar avond maaltijden die ik al eens had gemaakt. Ik kom deze makkelijke Italiaanse ovenschotel tegen en besloot deze te maken. De foto die ik er van maakte ziet er niet uit, maar hij is echt heel lekker!

 

Donderdag

weekmenu

Vandaag maakte ik dit lekkere couscous recept van de leuke en gezonde blog Healthy foodie manon! Ik heb het recept een beetje aangepast maar het was ontzettend lekker. Dit ga ik zeker vaker maken!

 

Vrijdag

weekmenu

Sinds ik de pizzabodems van ‘tante fanny’ kreeg in een foodybox ben ik om. Zo lekker en makkelijk om hiermee een pizza te maken en dit aten wij dan ook vandaag. Tomatensaus erop, courgette, puntpaprika en ui. Beetje rucola erop na het bakken en de pizza was alweer klaar. Heerlijk!

 

Zaterdag

weekmenu

Vandaag was het patat-dag bij ons thuis. Ik had zoveel zin in patat met mayonaise dat we het onszelf vandaag lekker makkelijk hebben gemaakt en patat hebben afgehaald. Lekker af en toe!

 

Zondag

skinny tomatensoep

De laatste dag van de week aten wij een lekker soepje, namelijk deze snelle tomatensoep! Ik had de soep al eerder gemaakt en kon deze daarom zo uit de vriezer toveren. Ik ben alleen vergeten om een foto te maken, dus ik heb de foto van het recept maar even toegevoegd ;).

 

 

Dit was voorlopig het laatste weekmenu, maar niet getreurd, in januari ga ik er gewoon weer mee door!

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop