Weekmenu #25

weekmenu

Het is weer maandag en dat betekend dat er weer een nieuw weekmenu online staat! Maandag doen wij hier thuis meestal de boodschappen, ik kijk dan altijd wat er in de bonus is bij de AH en ik kijk waar ik zin in heb en dan bedenk ik voor de komende 4 of 5 dagen wat ik graag wil eten. Ik hoef hierbij gelukkig niet echt rekening te houden met mijn vriend en onze dochter want die vinden echt álles lekker. Nu ik zwanger ben, ben ik iets kieskeuriger en heb ik minder zin in avond eten. Het is dan ook altijd even puzzelen maar het is weer gelukt om elke avond eten op tafel te zetten ;).

Vind jij het ook lastig om te bedenken wat je nóu weer moet eten? Dit weekmenu brengt je vast op ideeën want alles is makkelijk om te maken en snel klaar!

 

Maandag

weekmenu

Wij beginnen de week met pannenkoeken haha. Normaal gesproken eten wij dit soort dingen in het weekend. Maar toen ik in de koelkast keek wat er nog lag zag ik dat de eieren bijna over datum waren. Perfecte excuus om pannenkoeken mee te maken toch? Ik maakte deze gezondere pannenkoeken!

 

Dinsdag

weekmenu

Toen een tijdje geleden de verse pasta in de bonus was bij de AH heb ik wat pakken ingeslagen. Ik ben namelijk gek op deze gevulde pasta’s. Toen ik de pasta in de pan wilde doen zag ik dat er schimmel op de pasta zat, ieeeeeeeuw. Dat terwijl de pasta tot maart goed hoort te zijn. Maar goed, gelukkig heb ik altijd eten op voorraad en gebruikte ik penne. Dit keer met avocado, tomaat, paprika en doperweten. Voor de saus gebruikte ik knoflook, blikje tomatenpuree, beetje kookvocht van de pasta en natuurlijk deze Italiaanse kruidenmix!

 

Woensdag

weekmenu

Dit is echt een maaltijd van vroeger. Stamppot sla! Haha ja serieus. Vroeger vond ik dit altijd zo ontzettend lekker en besloot het vandaag weer eens te maken. Het is echt op en top Hollandse kost. Gekookte aardappelen, ijsbergsla, jus en een beetje sla saus. Erbij een eitje en een vega burger. Super simpel maar zo lekker!

 

Donderdag

weekmenu

Vandaag weer een ouderwetse maaltijd, namelijk stamppot rode bietjes! Onze dochter is gek op Hollands eten en daarom maak ik het af en toe. Ik vind het zelf totaal niet lekker maar wanneer ik inspiratieloos ben is dit hier thuis altijd een topper. Wij aten het met een burger van de vegetarische slager en uitjes.

 

Vrijdag

weekmenu

Een tijdje geleden probeerde ik een kant en klare maaltijd salade uit van de AH met geitenkaas, tomaatjes en o.a. pasta. Natuurlijk kan je dit heel makkelijk zelf maken maar ik heb ook wel eens geen zin om te koken, ja ja echt waar. Omdat zo’n bak wel iets te weinig is voor 3 personen, logisch natuurlijk, maakte ik er aardappelblokjes bij. Lekker en simpel!

 

Zaterdag

weekmenu

Onze dochter ging vandaag gezellig uit logeren bij opa & oma en mijn vriend en ik zijn naar Groningen geweest om een beetje rond te kijken en lekker te lunchen. Wij hadden uitgebreid geluncht en taart e.d. gegeten waardoor wij niet zoveel honger meer hadden ‘s avonds. Aangezien onze dochter bij opa en oma at hoefde er ook geen verantwoorde maaltijd op tafel te komen :D. Daarom aten we gewoon brood. Of nou ja, ik at 3 crackers met avocado en een zoete punt paprika in stukjes. Als toetje at ik 2 appels. Toch nog best verantwoord toch? 🙂

 

Zondag

Onze kleine meid was weer thuis vandaag en wou zo graag knackworstjes eten. Ik eet zelf geen vlees maar mijn vriend en dochter vinden knackworstjes wel erg lekker af en toe. Ik at daarom gewoon brood met daarbij rauwkost van tomaat, wortel, komkommer en avocado. Vriend en dochter aten knackworstjes op brood.

 

 

Deze week niet hele bijzondere gerechten maar ik vind het toch best lastig om lekker eten te bedenken nu ik zwanger ben ik hierdoor veel minder eetlust heb. Maar het is weer gelukt, wie weet staat er iets tussen wat jij op je eigen weekmenu kan zetten!

 

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop