Weekmenu #35 – koolhydraatarm!

koolhydraatarm weekmenu

Vorige week was er al een gezond weekmenu, maar deze week nam ik het nog een stapje verder, namelijk koolhydraatarm. Ik vond het altijd onzin als mensen vertelden dat ze koolhydraatarm  aten. Ik eet namelijk al geen vlees en vis, en als ik dan ook nog eens geen pasta, aardappeltjes en noodles zou eten blijft er alleen maar groente over haha. Maar ik kocht een aantal koolhydraatarme pasta’s, wraps en noodles en ging aan de slag met een koolhydraatarm weekmenu! Waarom? Ten eerste leek het mij een uitdaging om te proberen zoveel mogelijk groente toe te voegen aan de maaltijden en daarbij wou ik wel eens weten of koolhydraatarm eten iets voor mij is.

 

Eet jij ook koolhydraatarm? Bekijk dan zeker dit koolhydraatarme weekmenu even voor inspiratie! En heb je tips voor lekkere maaltijden? Laat het dan zeker even weten!

 

Maandag

koolhydraatarm weekmenu

Ik begin de koolhydraatarme week makkelijk door gewone pasta te vervangen door koolhydraatarme pasta. Normaal gesproken gebruik ik als sausje bij pasta altijd pesto, maar dit keer boursin cuisine light (niet gesponsord maar echt zooo lekker!). Erbij veel broccoli en een ongepaneerde vega filet, deze is van quorn. Maar mocht je dit ook willen maken kan je de vega-producten vervangen door kip.

 

Dinsdag

koolhydraatarm weekmenu

Veeeeel groente vandaag, broccoli kort gekookt daarna in een wok met een courgette, ui, knoflook, cherrytomaatjes en weer een beetje boursin. Eroverheen ongepaneerde vega stukjes.

 

Woensdag

koolhydraatarm weekmenu

Een koolhydraatarme wrap met een flinke salade van witlof, rucola, wortel, tomaat en een dressing van kwark, mosterd, olijfolie en wat kruiden. Eroverheen een gebakken vega-filet.

 

Donderdag

koolhydraatarm weekmenu

Chinese tomatensoep ken je waarschijnlijk wel, de lekkere dikke soep die mierzoet is. Ik heb geprobeerd om hier een gezondere versie van te maken en dit is goed gelukt! Niet zo mierzoet natuurlijk als de ‘echte Chinese tomatensoep’ maar wel dezelfde smaak. In de soep zit Chinese kool, tomaten, (koolhydraatarme) noodles en omelet reepjes.

 

Vrijdag

koolhydraatarm weekmenu

Ik had behoorlijk wat salades klaar gemaakt in plastic bakjes in de koelkast zodat ik gemakkelijk extra groente kon eten tijdens de lunch e.d. Maar omdat ik iets te enthousiast was had ik wel heel veel salades staan haha. Daarom vandaag een salade op een wrap met 2 gekookte eitjes.

 

Zaterdag

koolhydraatarm weekmenu
Vandaag een zakje Japanse wokgroente gewokt. Deze vind ik zo lekker, hier zitten namelijk grote stukken groente in en sojaboontjes. Zo lekker. Erbij wokte ik extra chapignons en verse spinazie. Dunne omelet erbij en weer een koolhydraatarme maaltijd op tafel 🙂
 

Zondag

koolhydraatarm weekmenu

Even serieus, hoe mooi ziet deze salade eruit! Zoveel kleur, gek op. Onderop ligt verse spinazie, daaroverheen en half zakje gemengde sla, komkommer, trostomaten en paprika. Twee schijfjes zachte geitenkaas in stukjes en gewokte vega blokjes van Quorn. Zo lekker en echt goed vol na deze salade.

 

 

Eet jij wel eens koolhydraatarm? Ik ben er net mee begonnen en ik moet natuurlijk nog veel leren over wat wel kan en wat niet kan maar ik ga er zeker nog even mee door ik lees namelijk veel positieve verhalen over meer energie en minder moe zijn door het verminderen van koolhydraten. Eet jij ook koolhydraatarm? Hoop dat je dan iets hebt aan dit koolhydraatarme weekmenu!

 

 

Heb jij een recept uitgeprobeerd? Laat het dan zeker even weten op Facebook, Instagram of Twitter. Gebruik dan #EASYDAILYFOOD of tag mij in je foto. Vind ik leuk!

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop