Weekmenu #37 – Koolhydraatarm

koolhydraatarm weekmenu

Hoe langer ik koolhydraatarm eet, hoe makkelijker het wordt. De eerste week stond ik voor mijn gevoel de hele dag alleen maar eieren te koken en groente te snijden. Salades maken, soepen maken en dan wéér avond eten bedenken. Lastig! Maar nu ik dit ongeveer 6 weken doe merk ik dat het steeds makkelijker wordt. Ik maak salades bijvoorbeeld voor 3 dagen voor de lunch, gewoon in 1x. Sausje maak ik in een leeg jampotje en kan ik ook 3 dagen gebruiken. In het weekend maak ik een voorraadje soep voor bij de lunch en dan blijft dus alleen het avond eten nog over. Wat trouwens ook steeds makkelijker en lekkerder is. Ik gebruik nog wel af en toe vervangers zoals koolhydraatarme noodles of wraps, maar niet elke dag.

Eet jij ook koolhydraatarm of ben je gewoon opzoek naar lekkere snelle maaltijden met veel groente? Bekijk dan zeker dit weekmenu even!

 

Maandag

koolhydraatarm weekmenu

Ik begin de week makkelijk met een grote salade van witlof, tomaat, paprika en komkommer. Erbij maakte ik deze knoflooksaus en bakte ik een wrap kort in een koekenpan met een beetje olijfolie zodat hij lekker krokant wordt. De wrap is niet helemaal koolhydraatarm (hij bevat meer dan 5 gram koolhydraten per 100 gram) maar hij is wel een stuk gezonder dan de standaard wrap. Hij bevat bijna de helft minder koolhydraten en meer eiwitten. Ik gebruik deze van body&fit.nl

 

Dinsdag

koolhydraatarm weekmenu

Een ovenschotel met lekker veel kaas en groente is altijd een goed idee toch? Ik probeerde een nieuw recept uit met kaas, broccoli en nog veel meer groente. Het recept was nog niet helemaal fantastisch dus binnenkort maak ik deze nog een keer. Als hij goed gelukt is zet ik het natuurlijk op de foto en deel ik het recept!

 

Woensdag

koolhydraatarm weekmenu

Kokosmelk past binnen het koolhydraatarme dieet, en dat is goed nieuws want dan kon ik mijn geliefde Thaise kokossoep weer eens maken! Ik gebruikte koolhydraatarme noodles die ik online heb besteld. Super lekker en binnen no-time op tafel!

 

Donderdag

koolhydraatarm weekmenu

Even serieus, eet jij vegetarisch? Dan móet je deze vegetarische shoarma uitproberen. Hij is van het merk ‘Garden Gourmet’ en ik kocht deze bij de AH. De vega shoarma bevat slecht 6 gram koolhydraten per 100 gram en smaakt echt fantastisch. Zelf mijn vriend (die wel vlees eet) vond dit ontzettend lekker. Ik at het op een wrap met ijsbergsla, geraspte wortel, tomaat en de zelfgemaakte knoflooksaus die over was van maandag!

 

Vrijdag

koolhydraatarm weekmenu

Lekker groen bordje vandaag! Ik kookte broccoli en maakte een salade van courgette, kruiden en komkommer. Het recept is van mijn schoonmoeder en deel ik binnenkort. Binnen 5 minuten gemaakt, super lekker en weer eens iets anders dan een zakje sla. Erbij maakte ik een soort vleesvervanger van Tempeh. Recept had ik ooit online opgezocht en heb de bron helaas niet meer.

 

Zaterdag

koolhydraatarm weekmenu

Deze maaltijd was echt ontzettend lekker! Noodles gemaakt van courgette, met de spirelli dus slierten van de courgette gemaakt. Eerst een zakje grove wokgroente (deze is van de Lidl, super lekker) roerbakken met een beetje knoflook. In een andere pan een dunne omelet van 2 eieren met kruiden maken. De courgette noodles erbij, beetje sojasaus en zoetstof (of honing als je niet koolhydraatarm eet) en klaar!

 

Zondag
koolhydraatarm weekmenu

Deze ovenschotel stond al online in het mealprep artikel van Anne. Ik besloot deze uit te proberen en hij was echt ontzettend lekker! Ik deed er nog wat extra kaas bij plus een gesneden prei. Lekker!

 

 

Wil je nog meer koolhydraatarme weekmenu’s zien? Bekijk dan hier weekmenu 35 en weekmenu 36. Beide koolhydraatarm!

 

 

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022