Weekmenu #38 (niet zo koolhydraatarm)

weekmenu 38 kop

Het is weer maandag en dat betekend dat hier weer een lekker, makkelijk en gezond weekmenu te vinden is! De afgelopen week heb ik nog steeds heel gezond gegeten maar heb ik af en toe het koolhydraatarme een beetje laten gaan, al valt het achteraf nog best mee hoor. Zo at ik een paar keer appel door een salade, kokosrasp bij de tofu en een wrap die niet koolhydraatarm is. Maar hee, gelukkig ben ik zelf de baas over wat ik eet, dus deze week een iets-minder-koolhydraatarm weekmenu maar nog steeds zonder aardappelen, pasta, brood en rijst!

 

Maandag

koolhydraatarm weekmenu

Ik begin de week met een recept wat ik tegen kwam op Facebook van Lisagoesvegan.nl. Het recept is niet helemaal koolhydraatarm maar wel mega gezond door bergen groente en tofu. Ik moet zeggen dat ik bij het woord ‘tofu’ automatisch denk aan geitenwollensokken maar echt, deze versie is super lekker. Haar recept kan je HIER vinden. Ik heb de rijstnoedels achterwege gelaten en paste ook het sausje een beetje aan. Maar het recept is echt een aanrader. Al lukte het mij niet om de tofu te bakken in het tosti ijzer zoals in het recept, maar ik heb ze krokant gebakken in kokosolie. Super lekker!

 

Dinsdag

koolhydraatarm weekmenu

Ik had bij het recept van maandag een heel blok tofu gebruikt en ik had dus best wel wat krokante tofu reepjes over. Daarom vandaag weer kort opgebakken in een koekenpan. Erbij maakte ik een salade van witlof, appel (niet koolhydraatarm dus), walnoten, en tomaatjes. En een tweede salade van courgette en komkommer. Het recept van die fantastische salade komt komende vrijdag online!

 

Woensdag

koolhydraatarm weekmenu

In het vorige menu stond ook al de lekkere snelle Chinese tomatensoep. En vandaag aten wij dit weer. Super lekker en natuurlijk makkelijk om te maken. In plaats van noodles eet ik in deze soep wortels die ik tot sliertjes heb gemaakt met een spirelli.

 

Donderdag

koolhydraatarm weekmenu

Dit is wel een hele simpele maaltijd. Ik maakte gekookte broccoli en een vega braadworstje van het merk ‘good bites’. Dit vega braadworstje smaakte zo echt dat ik er even aan moest wennen maar het was toch echt een vega worstje ;). En natuurlijk ook vandaag weer een salade. Dit keer een rode paprika, snoeptomaatjes en komkommer. De dressing is koolzaadolie, beetje rode wijnazijn, beetje dille en een beetje honing (niet koolhydraatarm).

 

Vrijdag

koolhydraatarm weekmenu

Deze week heb ik veel vleesvervangers gegeten want ik heb weer veel lekkere varianten gevonden. Vandaag de vegetarische spekjes van ‘de vegetarische slager’. Echt waar deze spekjes hebben 10x zoveel smaak als echte spekjes. Heerlijk. Ik at ze door de salade van veldsla, wortel, komkommer en tomaatjes. Het sausje is gemaakt van Griekse yoghurt, beetje mayonaise, azijn, peper en een beetje zoetstof.

 

Zaterdag

koolhydraatarm weekmenu

Ik heb kort geleden de vegetarische shoarma ontdekt van ‘garden gourmet’ (te koop bij de AH). En echt waar sinds ik dit heb ontdekt eet ik het bijna elke week. Het is zoooo ontzettend lekker en is het enige ‘fast food’ wat lijkt op het soort eten wat ik at toen ik niet vegetarisch at. Dus dat je een lekker broodje ergens afhaalde en het zo lekker knapperig is. Hmmmm zo lekker. Ik bak de shoarma altijd op hoog vuur zodat het lekker knapperig wordt. Ik at er deze zelfgemaakte knoflooksaus bij, beetje ijsbergsla, komkommer en tomaat en deze wrap van body&fit. De wrap is niet koolhydraatarm maar wel een stuk beter (en lekkerder!) dan een standaard wrap!

 

Zondag

Vandaag aten wij op de camping in Duitsland, we zijn namelijk even op een korte vakantie. Lekker! Ik heb de laptop mee, maar het uploaden van de foto lukte helaas niet. Wij aten een grote maaltijd salade met broccoli, zoete aardappel, salade, tomaat, komkommer en een sausje van Griekse yoghurt. Super lekker!

 

 

 

Heb jij nog een lekker idee of recept voor een koolhydraatarme maaltijd? Laat het dan zeker even weten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop