Welke ijsjes bevatten weinig calorieën?

welke ijsjes bevatten weinig calorieën

Het is zomer! Al kan je dit aan het weer niet altijd merken. Deze week is het weer in ieder geval fantastisch! Ik hoop, samen met de rest van Nederland, dat het lekker warm blijft zodat wij massaal ijsjes kunnen eten. Tenminste, ik eet zelf altijd meer ijsjes als het lekker warm is. Het leek mij leuk om de meest populaire ijsjes eens onder de loep te nemen en te kijken welke ijsjes weinig calorieën bevatten.

 

Ben jij nou iemand die het helemaal niks kan schelen hoeveel calorieën er in een ijsje zitten? Helemaal prima! Ik let er zelf ook niet heel erg op hoor. Ik neem regelmatig een lekker bolletje schepijs in de stad met mijn mini-me. En dan denk ik echt niet ‘hmmm deze bolletjes hebben 110kcal + het koekje dus dan komt het neer op….‘. Nee, dat doe ik zeker niet. Maar toch vind ik het leuk om te weten wat nou de grootste calorie bommen zijn en welke ijsjes wel mee vallen. Let wel, ik heb het alleen over de caloriën van de ijsjes. Niet over de hoeveelheid suiker e.d.

calorieën in ijs

 

POPULAIRE IJSJES + CALORIEËN

1.Raketje – 40 kcal

2.Festini peer ijsje – 50 kcal

3.Split – 65 kcal

4.Bolletje schepijs (zonder hoorntje) – 110 kcal

5.plak vienetta ijs – 126 kcal

6.Softijsje – 155 kcal

7.Twix icecream – 160 kcal

8.Magnum classic – 260 kcal

 

Zo, de calorieën in de Magnum classic zijn niet mis! Maar goed, dat hadden we natuurlijk ook allemaal wel zien aankomen. Maar had jij deze volgorde verwacht?

 

Natuurlijk kan je ook heel makkelijk je eigen ijsjes maken. Zo maakte ik deze tropische ijsjes met ananas en perzik. Of deze aardbeien ijsjes! Allemaal erg makkelijk om te maken en helemaal gezond!
 

Staat jouw favoriete ijsje ook in dit lijstje?

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022