Welke ijsjes bevatten weinig calorieën?

welke ijsjes bevatten weinig calorieën

Het is zomer! Al kan je dit aan het weer niet altijd merken. Deze week is het weer in ieder geval fantastisch! Ik hoop, samen met de rest van Nederland, dat het lekker warm blijft zodat wij massaal ijsjes kunnen eten. Tenminste, ik eet zelf altijd meer ijsjes als het lekker warm is. Het leek mij leuk om de meest populaire ijsjes eens onder de loep te nemen en te kijken welke ijsjes weinig calorieën bevatten.

 

Ben jij nou iemand die het helemaal niks kan schelen hoeveel calorieën er in een ijsje zitten? Helemaal prima! Ik let er zelf ook niet heel erg op hoor. Ik neem regelmatig een lekker bolletje schepijs in de stad met mijn mini-me. En dan denk ik echt niet ‘hmmm deze bolletjes hebben 110kcal + het koekje dus dan komt het neer op….‘. Nee, dat doe ik zeker niet. Maar toch vind ik het leuk om te weten wat nou de grootste calorie bommen zijn en welke ijsjes wel mee vallen. Let wel, ik heb het alleen over de caloriën van de ijsjes. Niet over de hoeveelheid suiker e.d.

calorieën in ijs

 

POPULAIRE IJSJES + CALORIEËN

1.Raketje – 40 kcal

2.Festini peer ijsje – 50 kcal

3.Split – 65 kcal

4.Bolletje schepijs (zonder hoorntje) – 110 kcal

5.plak vienetta ijs – 126 kcal

6.Softijsje – 155 kcal

7.Twix icecream – 160 kcal

8.Magnum classic – 260 kcal

 

Zo, de calorieën in de Magnum classic zijn niet mis! Maar goed, dat hadden we natuurlijk ook allemaal wel zien aankomen. Maar had jij deze volgorde verwacht?

 

Natuurlijk kan je ook heel makkelijk je eigen ijsjes maken. Zo maakte ik deze tropische ijsjes met ananas en perzik. Of deze aardbeien ijsjes! Allemaal erg makkelijk om te maken en helemaal gezond!
 

Staat jouw favoriete ijsje ook in dit lijstje?

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop