What I eat in a day #1

what I eat in a day #1.0

Wat eet ik nou op een dag? Je kon hier en hier al lezen dat ik in 15 maanden 13 kilo ben afgevallen, zonder dieet. En alle kilo’s zijn er nu een half jaar later nog steeds af. Ik eet nu gemiddeld rond de 1750/1850 kcal per dag. Als ik gesport heb, ik doe ongeveer 3 dagen per week krachttraining, dan eet ik soms wat meer. En als ik een aantal weken langzaam aan weer iets meer heb gegeten dan normaal dan begin ik weer met het bijhouden van mijn eten en zet ik de calorieën voor een weekje rond de 1650 per dag. Wat niet altijd lukt hoor!

 

Dit eetdagboek komt totaal op 1736 kcal voor deze dag.

 

Altijd calorieën bijhouden?

Nee ik houd niet dagelijks mijn calorieën meer bij. Dit dagelijks invoeren in een app is na zo’n lange tijd waarin ik dagelijks mijn calorie inname bij heb gehouden niet meer nodig. Ik weet inmiddels wel ongeveer wat ik kan eten. En omdat mijn doel niet meer is om af te vallen hoeft dit ook niet meer. Ik heb mijn afval doel inmiddels een half jaar geleden al bereikt. Mijn huidige doel is op gewicht blijven terwijl ik gemiddeld 3, soms 4 keer per week krachttraining doe. Ik let dus nu vooral op mijn eiwit inname, wat ik ook niet altijd haal hoor.

Kortom, het hoeft niet perfect maar het ik vind het heel leuk om hiermee bezig te zijn. Sport en voeding zijn echt mijn hobby geworden. Oke genoeg gepraat. Dit heb ik gegeten op een dag in het weekend waarin ik ‘s ochtends een training heb gedaan van rond de 75 minuten. Ik houd dus nu mijn calorieën weer bij om jou een idee te geven van wat ik eet op een dag en hoe je dit kan invullen.

 

Ontbijt

what I eat in a day 1.0

Mijn ontbijt bestaat meestal uit magere kwark met van alles erdoor. Maar dit keer had ik zin in brood met hagelslag! Ik doe er altijd weinig hagelslag op omdat ik het broodje dubbelklap.

 

Tussendoortje #1

what I eat in a day 1.1

Als tussendoortje nam ik deze ochtend een eiwitshake. Ik heb vanochtend gesport en kon wel wat eiwitten gebruiken! Ik deed er dit keer extra magere kwark doorheen voor nog meer vulling en eiwitten. Maar zoals je op de foto ziet zijn dit wel 52 kcal extra. Dus vind je het moeilijk om binnen je kcal behoefte te blijven dan kan je deze skippen.

 

Middag eten

what I eat in a day 1.2

Als lunch had ik zoveel zin in een bagel. Ik roosterde deze in de broodrooster en deed er 2 gebakken eieren op. Gebakken in heel erg weinig olijfolie. Er boven op deed ik een halve avocado. Nogmaals, wil je wat kcal besparen dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor gewoon brood ipv een bagel, of laat eventueel de avocado weg.

 

Tussendoortje #2

what I eat in a day 1.3

Mijn snack in de middag was een granny smith appel, looooooove deze appels, en Zero ontbijtkoek van Peijnenburg met light boter van de Lidl.

 

Avond eten

what I eat in a day 1.4

Het avond eten was vanavond home-made linzensoep. Zo intens lekker, ookal klinkt het misschien niet zo lekker haha. Mijn kids vinden dit ook super lekker, dus kidsproof. Ik had geen zin om alle ingrediënten in te voeren omdat ik altijd een enoooorme pan maak zodat ik veel kan invriezen. Ik maak altijd linzensoep met veel wortelen erin dus ik koos ervoor om in myfitnesspall een 0,7 portie te kiezen van een al bestaande linzensoep. Erbij had ik linzenwafels, echt super lekker en bevatten veel eiwitten. Samen met 30+ kaas van de Lidl erop.

 

Totaal 1736 kcal

Dit komt in totaal op 1736 kcal voor deze dag. Zoals ik al zei is mijn doel niet meer om af te vallen maar om op gewicht te blijven. Ik houd voor deze eetdagboekjes de kcal bij om je een idee te geven waar veel calorieën inzitten en hoe je een dag qua eten bijvoorbeeld kan indelen. Op geen enkele manier een voedingsdeskundige. Maar dit is de manier hoe ik het heb gedaan en het mij eindelijk is gelukt om af te vallen. En daarom deel ik mijn opgedane kennis graag met je!

 

Wil je meer lezen over hoe ik ben begonnen met afvallen? Dat kan hier. Of mijn eerste blog met concrete tips om te starten vind je hier!

 

Heb je vragen of wil je meer weten over een bepaald iets, laat hieronder dan een reactie achter of volg mij op instagram en vraag het daar. Leuk als je mij volgt! Dat kan hier, mijn account is @easydailyfoodcom.

 

Tot later!

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop