What I eat in a day #10

easy daily food

Een nieuw eetdagboek! Dit keer van een doordeweekse dag met weinig bijzonders. Ik sport al even niet meer door een blessure, heel vervelend, dus dit keer geen eiwitshakes of eiwitrepen in het eetdagboek. Maar wel 2 hele lekkere nieuwe recepten gemaakt op deze dag. Een oreo cheesecake met heel weinig calorieën en gezonde havermoutmuffins die perfect zijn als snack of als ontbijt. Benieuwd naar wat ik zo al op een dag eet?

 

easy daily food

 

Dit eetdagboek bevat in totaal 1703 calorieën

 

Ontbijt

What I eat in a day

De dag begin ik met mijn lievelings ontbijt. Gezond, makkelijk en vult goed. 250 gram magere kwark, die van de AH huismerk is mijn favoriet, een kleine appel in stukjes en 15 gram schuddebuikjes. Ik schoot dit keer alleen een beetje uit met de schuddebuikjes dus het kwam op 247 calorieën.

 

Snack 1

What I eat in a day

Ik heb vandaag een recept geprobeerd om lekkere en gezonde havermoutmuffins te maken. Het hele huis rook naar kaneel en vanille, zo ontzettend lekker. Ze zijn gezond genoeg om mee te ontbijten en ook perfect als snack. Ze zijn per stuk 94 calorieën. Ik nam er 2 samen met een groot glas groene thee. Samen 188 kcal. Het recept deel ik natuurlijk binnenkort!

 

Lunch

What I eat in a day

Als lunch eet ik altijd brood. Ik kies er dan wel voor om mager beleg te gebruiken zodat de calorieën nog enigszins binnen de perken blijven. Dit keer 3 stukken brood met halva jam, 1x kips vega smeerworst en een beetje kokosbrood zero. Dit kokosbrood kreeg ik als tip, dit deelde ik al even op instagram, want heel mager is dit qua beleg niet. Maar wanneer je net als ik houd van lekker zoet is dit zeker lekker om af en toe te nemen. Hier kan je een hele lijst vinden met mager broodbeleg.

 

Snack 2

What I eat in a day

Een super simpele snack. Ik zat nog vol van het middag eten en omdat wij vroeg gingen avond eten nam ik alleen deze kleine granny smith appel, 50 kcal.

 

Snack 3

What I eat in a day

Ennnn na de gezonde appel nam ik nog 2 melkbroodjes. Ik koop deze af en toe omdat mijn dochter deze zo lekker vond. Ik at er 2 op en keek erna pas op de verpakking. 254 calorieën voor deze 2 mini broodjes, wow vond ik echt veel! Dit geeft natuurlijk niks, maar ik had gedacht dat het veel minder zou zijn. Daarom altijd handig om het etiket even te bekijken dus.

 

Avond eten

What I eat in a day

Wij aten vanavond vroeg want mijn dochter moest om 18.00 sporten. Wij aten aardappelen met bloemkool, een beetje jus en vega kipnuggets. Ik ben zelf absoluut geen fan van Hollandse kost maar mijn kinderen vinden het heel erg lekker dus ik maak het wel af en toe. Deze maaltijd is 406 calorieën.

 

Snack 4

What I eat in a day

Deze oreo cheesecake maakte ik met oreo kruimels die ik kocht bij de Action. Echt zo ongelofelijk lekker! Deze versie was slechts 132 calorieën per portie. Maar ik ga het recept nog een beetje aanpassen dus dit veranderd misschien nog een beetje. Het recept deel ik zo snel mogelijk, want dit moet je maken. In de tussentijd kan je deze bastogne cheesecake of deze lotus specoluus cheesecake vast proberen!

 

—–

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1703 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral als inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken 🙂

 

Eetdagboeken

What I eat in a day #9

What I eat in a day #8

What I eat in a day #7

What I eat in a day #6

What I eat in a day #5

What I eat in a day #4

What I eat in a day #3

What I eat in a day #2

What I eat in a day #1

 

Informatie

Hoe ik begonnen ben met afvallen

Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop