What I eat in a day #12

What I eat in a day

Het is weer zondag dus dat betekent dat er weer een eetdagboek voor je klaar staat! Dit keer van een donderdag waarop ik vrij was. In de ochtend van alles gedaan en veel onderweg. In de middag samen met de kinderen en gewerkt aan mijn website en instagram. Recepten uitwerken, ideeën bedenken. Zo maakte ik deze dag de post met 5x kant en klare maaltijden < 500 kcal. Zo leuk om te zien dat mensen hier blij van werden! 

 

What I eat in a day

 

Dit eetdagboek komt in totaal op 1710 calorieën

 

Ontbijt

What I eat in a day

Mijn ontbijt was zoals altijd magere kwark. Maar dit keer met andere toppings. Het werd 250 gram magere kwark, 15 gram gepofte tarwe en 10 gram oreo kruimels. Samen 228 calorieën.

 

Snack 1

What I eat in a day

Ik was vandaag veel onderweg op de fiets, naar de stad dingen halen, pakketjes versturen enzovoort. Dus ik nam deze reep mee voor tussendoor. Wanneer ik niet op tijd eet word ik altijd trillerig dus ik heb altijd iets mee. Deze reep tipte ik al op mijn instagram. Super lekker en maar 67 kcal!

 

Snack 2

What I eat in a day

Toen ik thuis kwam was het ongeveer 11.30, en ik had ontzettend trek. Dus ik nam nóg een snackie. 2 linzenwafels met een half plakje 30+ kaas en een glas thee. 108 calorieën.

 

Lunch

What I eat in a day

Zoals altijd, lunch ik met brood. Dit is 4x boeren sesam brood van de AH. Met kokosbrood zero erop, 21 gram, en op de 2 geroosterde broodjes deed ik halvajam, 35 gram. Erbij dronk ik een glas water. Samen is deze lunch 454.

 

Snack 3

What I eat in a day

Om 14.45 haalde ik de kids van school. Ik maak vaak een bord met ‘van alles’ voor ze. Dit keer een koekje, crackertjes en snoeptomaatjes. Zelf nam ik een granny smith appel en 130 gram snoeptomaatjes. Samen maar 90 kcal. Deze snoeptomaatjes zijn van de AH en waren echt ontzettend lekker. Soms zijn ze zo melig, urrghh, zoooo vies. Maar deze waren super lekker!

 

Snack 4

What I eat in a day

Toen de kinderen buiten aan het spelen waren in de tuin pakte ik stiekem nog een koekje terwijl ik bezig was met het uitwerken van recepten!

 

Avond eten

What I eat in a day

Wij aten vanavond vroeg omdat mijn dochter om 18.00 moest sporten. Ik ging zelf ook rond 18.15 sporten. Dit is trouwens een nieuw recept. Een oosterse groentesoep met (vega)kip. Per kom slechts 171 calorieën en boordevol groente! Ik at er een gekookt ei bij en een volkoren pitabroodjes in stukjes uit de oven. En een paar snoeptomaatjes. Samen 423 calorieën. Het recept deel ik binnenkort even!

 

Snack 5 & 6 😀

What I eat in a day

Na het sporten snel douchen en languit op de bank. Zo’n lekker gevoel na het sporten. Ik at een banaan en ik at mijn favoriete cheesecake recept. Namelijk deze lotus speculoos cheesecake. Dit keer heb ik het koekje helemaal verkruimeld voor op de bodem en de speculoos pasta door de kwark geroerd ipv eroverheen. Zo lekker, samen 269 calorieën.

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1710 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral als inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken 🙂

 

Eetdagboeken

What I eat in a day #11

What I eat in a day #10

What I eat in a day #9

What I eat in a day #8

What I eat in a day #7

What I eat in a day #6

What I eat in a day #5

What I eat in a day #4

What I eat in a day #3

What I eat in a day #2

What I eat in a day #1

 

Informatie

Hoe ik begonnen ben met afvallen

Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?

Hoe bereken je je calorie inname

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop