What I eat in a day #14

What I eat in a day

Deze week heb ik weer van 1 doordeweekse dag een eetdagboek bijgehouden. Het was hier in het noorden nog steeds meivakantie deze week dus het was een dagje waarop ik met de kinderen thuis was. Wij waren ‘s ochtends gewoon lekker thuis en gingen even naar de supermarkt voor boodschappen en langs de bibliotheek voor nieuwe boeken. Verder gewoon thuis. In de middag zijn wij met een vriendin en haar kinderen naar een speeltuin hier in de buurt geweest. 

 

What I eat in a day

 

Weinig calorieën

Toen ik nog bezig was met afvallen (inmiddels ben ik al bijna 1,5 jaar al het verloren gewicht kwijt en ben ik alleen bezig met op gewicht blijven, niet meer met afvallen) plande ik mijn dag vaak in zodat ik onder mijn caloriebehoefte voor die dag kwam (onderin deze blog een link naar hoe je dit zelf kan uitrekenen). Dan vulde ik eerst in wat ik als ontbijt, lunch en avond eten ging maken. Dan keek ik hoeveel calorieën er nog over waren tot ik op mijn dag totaal zat, en dan koos ik aan de hand daarvan uit welke snacks ik nam. Zo zorgde ik er voor dat ik (bijna) altijd netjes uitkwam qua calorieën. Maar nu houd ik alleen calorieën bij om jou deze eetdagboeken te laten zien. Zodat jij een idee hebt waar veel of weinig calorieën inzitten e.d. Dus ik schrijf op wat ik eet, of zet het later in de app MyFitnessPall. Maar ik zie dus aan het eind van de dag pas hoeveel calorieën ik heb gehad. Dit doe ik bewust om dat ik écht wil laten zien hoe ik op een dag eet. En niet ‘gemaakt’ binnen een aantal calorieën wil passen, snap je? Dit eetdagboek komt maar op 1615 calorieën, wat ik best heel weinig vond, ik had gedacht dat het meer was want ik had best veel gegeten! Dus weet dat ik echt niet elke dag 1615 calorieën eet, dat zou niet gezond zijn wanneer je niet meer wil afvallen. Bekijk vooral mijn andere eetdagboeken ter vergelijking want het verschilt per dag. Onderaan kan je een linkje vinden met alle eetdagboeken. Oké genoeg uitleg, dit at ik op een dag!

 

Dit eetdagboek komt in totaal op 1615 calorieën

 

Ontbijt

What I eat in a day

Ik begon de dag met mijn standaard ontbijt, dit eet ik eigenlijk 9 van de 10 keer. 250 gram magere kwark, een kleine appel in stukjes en 10 gram schuddebuikjes. Samen 231 calorieën. De laatste tijd eet ik trouwens in de ochtend ook regelmatig het nieuwe recept wat ik deze maakte, strawberry cheesecake overnight oats. Zooo lekker, ik ga het recept even uitwerken en deel het zo snel mogelijk. Want die wil je echt een keer maken.

 

Snack 1

What I eat in a day

Ik had nog heeeeel veel spinazie over, je weet wel in zo’n grote zak. Dus ik dacht ik maak er smoothies van, vinden mijn kinderen ook altijd lekker. En doordat er mango doorheen zit proef je geen overheersende spinazie smaak. Ik zette ze meteen even op de foto zodat ik binnenkort het recept met je kan delen, vandaar de fancy foto :D. Ik dronk 1 smoothie en nam er 1 kleine banaan bij. Samen 146 calorieën.

 

Lunch

What I eat in a day

Ook bijna elke dag lunch ik gewoon met brood. Of ik kan beter zeggen niet bijna altijd, maar gewoon áltijd. Ik neem altijd 3 of 4 stukken brood en kies dan vaak voor mager broodbeleg. Je hoeft echt niet alleen maar kwark en sla te eten wanneer je wil afvallen. Het grote verschil zit ‘m qua afvallen in het beleg. Hier kan je een lijst vinden met mager broodbeleg! Ik koos vega kipworst (de broodjes klap ik dubbel) en 2 geroosterde broodjes met halva jam. Samen 396 kcal.

 

Snack 2

What I eat in a day

‘s Middags ging ik met de kinderen en een vriendin en haar kids naar een speeltuin in de buurt. Hele leuke speeltuin, want er zit een kleine ‘hokje’ naast met een toilet en waar ze ook eten en ijsjes e.d. verkopen. Super handig met kleine kids, die toilet haha. Maar goed ik had geen zin in chips dus ik nam 2 kleine granny smith appels mee voor mijzelf. De kids kregen lekker een zakje chips. Wanneer ik wel zin had gehad in chips had ik het wel gekocht hoor. Maar het eten terwijl ik er niet super veel zin in heb vind ik zonde. Appels waren samen 100 kcal.

 

Avond eten

What I eat in a day

Avond eten was super simpel maar heel lekker. 100 gram opbak aardappeltjes van cela vita. Een halve vegetarische snitzel, een salade van spinazie met verse mango en een sausje van kwark en halvamayo en wat kruiden. Fritesaus remia no sugar (scheelt zoveel calorieën) en een gekookt eitje. Ook de olie meegerekend voor het bakken, dit komt samen op 482 calorieën. Best weinig heh voor een bord vol. Komt vooral door de halve snitzel en de light mayo.

 

Snack 3

What I eat in a day

Na het avond eten ben ik gaan sporten. Na het sporten nam ik deze eiwitshake. Hier zit 100 gram bevroren mango in, 28 gram (is 1 scoop) cookies en cream eiwitpoeder en 150ml amandel melk plus wat water. Gemixt met een staafmixer. Smaakt echt naar zo’n McDonalds milkshake! Mocht je ook opzoek zijn naar eiwitpoeder, ik heb vaak deze, verkrijgbaar in verschillende smaken. Mocht je wat willen bestellen, met de code ‘EASYDAILYFOOD’ krijg je korting.

 

Koffie

Staat niet op de foto maar naast water en thee drink ik af en toe koffie. Altijd met nespresso cups (maar dan een lidl variant hoor, ben geen millionair 😉 ) en dit keer met veel halfvolle melk. twee koffie’s zijn samen 75 calorieën.

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1615 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral als inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken 🙂

 

Eetdagboeken

What I eat in a day #13

What I eat in a day #12

What I eat in a day #11

What I eat in a day #10

What I eat in a day #9

What I eat in a day #8

What I eat in a day #7

What I eat in a day #6

What I eat in a day #5

What I eat in a day #4

What I eat in a day #3

What I eat in a day #2

What I eat in a day #1

 

Informatie

Hoe ik begonnen ben met afvallen

Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?

Hoe bereken je je calorie inname

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop