What I eat in a day #16 – Werkdag!

What I eat in a day

Deze week heb ik weer van één dag al mijn eten bijgehouden voor dit eetdagboek, en dit keer van een werkdag! Voor diegene die voor het eerst een van mijn eetdagboeken bekijkt, ik ben al 1,5 jaar niet meer bezig met afvallen, maar ik heb een eetpatroon waar ik mij goed bij voel en hierdoor blijf ik al 1,5 jaar op gewicht. Onderaan dit eetdagboek staan alle links van informatie over hoe ik begonnen ben met afvallen e.d. Ook kan je onderin alle andere eetdagboeken vinden voor wanneer je dit interessant vindt. Wanneer ik een eetdagboek bijhoud maak ik foto’s van het eten en zet voor mijzelf meteen op de foto hoeveel calorieën het is. Aan het eind van de dag, of soms pas bij het maken van dit eetdagboek zie ik hoeveel calorieën het is. Deze dag vond ik het behoorlijk aan de lage kant, maar dat kwam door de magere avond maaltijd. Had ik hier bijvoorbeeld een vega snitzel bij gegeten dan was het calorieën aantal voor deze dag al 1838 geweest. Zo zie je maar dat kleine dingen het verschil maken. Oke genoeg gekletst, What I eat in a day? Nou dit dus :D…

 

What I eat in a day

 

Dit eetdagboek komt in totaal op 1638 calorieën

 

Ontbijt

What I eat in a day

Ennn jawel, het ontbijt is 250 gram magere kwark (zoals altijd :D) een kleine appel, en schuddebuikjes en een beetje pure hagelslag. De schuddebuikjes waren zo goed als op dus ik deed er wat hagelslag bij. Samen 228 calorieën.

 

Snack 1

What I eat in a day

Na dat ik in de ochtend een paar afspraken had ben ik gaan sporten rond 10 uur en nam voor het sporten een banaan, 83 kcal.

 

Snack 2

What I eat in a day

Na het sporten had ik berehonger dus nam ik een bak kwark. Dat is echt mijn lievelings eten. Wanneer ik nog maar 1 ding mocht eten voor de rest van mijn leven dan is het kwark met topping, love it! Maar goed, ik nam 250 gram kwark, wat blauwe bessen en pure hagelslag. Samen 246 calorieën.

 

Lunch

What I eat in a day

Wanneer je vaker mijn eetdagboeken bekijkt weet je dat ik aaaaltijd lunch met brood. Het vult goed, het is gezond en lekker. Het grote verschil in calorieën maakt het brood beleg. Hier kan je een lijst vinden met mager broodbeleg mocht je dat interessant vinden. Ik nam 4 stukken brood, boeren sesam van de AH, met 4 plakjes vega kipworst van de vegetarische slager en 40 gram halvajam. Samen 390 calorieën.

 

Snack 3

What I eat in a day

Om drie uur begon mijn werk dag, ik werk in een 24-uurs setting vandaar de late start van mijn werkdag. Ik at een kleine granny smith appel, 50 calorieën.

 

Avond eten

Ik at op mijn werk mee en heb hier geen foto van gemaakt. Ik at ongeveer 250 gram krieltjes, 150 gram broccoli en een beetje mayonaise. Samen geschat op 349 calorieën. Er was helaas geen vega burger, vandaar deze magere maaltijd.

 

Snack 4

What I eat in a day

Na zo’n lichte maaltijd had ik natuurlijk nog steeds trek. Dus rond 20.00 nam ik deze reep. Zooo ontzettend lekker.

 

Drinken

What I eat in a day

Ik krijg regelmatig de vraag waarom ik mijn drinken niet mee reken. Wanneer je calorieën bijhoud moet je dit inderdaad zeker wel meerekenen. Maar ik drink eigenlijk alleen thee zonder suiker of melk, en water. Heel af en toe een espresso of een espresso met veel melk. In dit geval dronk ik over de hele dag 3 espresso met veel melk, 44 kcal per stuk, samen 132 calorieën.

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1638 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral als inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken 🙂

 

Informatie

Hoe ik begonnen ben met afvallen

Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?

Hoe bereken je je calorie inname

 

 

Eetdagboeken

What I eat in a day #15

What I eat in a day #14

What I eat in a day #13

What I eat in a day #12

What I eat in a day #11

What I eat in a day #10

What I eat in a day #9

What I eat in a day #8

What I eat in a day #7

What I eat in a day #6

What I eat in a day #5

What I eat in a day #4

What I eat in a day #3

What I eat in a day #2

What I eat in a day #1

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop