What I eat in a day #17

What I eat in a day

Het is weer zondag dus dat betekent dat er weer een nieuw eetdagboek klaar staat. Dit keer van afgelopen woensdag. Een dag waarop ik vrij was en thuis was met de kinderen. Beide kids waren de hele dag vrij door een studiedag op school. Wij hebben niet veel bijzonders gedaan deze dag. Even een rondje kringloop, waar ik voor het eerst een keer niks kocht :D, daarna boodschappen en verder niks bijzonders. Voor diegene die voor het eerst een van mijn eetdagboeken bekijkt, ik ben al 1,5 jaar niet meer bezig met afvallen, maar ik heb een eetpatroon waar ik mij goed bij voel en hierdoor blijf ik al 1,5 jaar op gewicht. Onderaan dit eetdagboek staan alle links van informatie over hoe ik begonnen ben met afvallen.

 

What I eat in a day

 

Dit eetdagboek komt in totaal op 1813 calorieën

 

Ontbijt

What I eat in a day

Ik begon de dag weer met een lekkere bak kwark. Maar om niet wééér in herhaling te vallen met mijn standaard ‘appel en schuddebuikjes’ maakte ik deze keer een andere combinatie. Wel gewoon 250 gram magere kwark. Eroverheen gepofte rijst en gevriesdroogd fruit, aardbeien en blauwe bessen. Super lekker. Er naast een mini beetje suikervrije granola. Samen 265 calorieën.

 

Snack 1

What I eat in a day

Mijn kinderen waren vandaag vrij van school, de 1000ste studiedag denk ik (geintjeeee) dus ik nam ze mee boodschappen doen. Mijn dochter koos jodekoeken uit, die heb ik echt niet meer gegeten sinds ik klein was. Maar ik nam ze mee en echt super lekker. Qua calorieën viel het mij ook nog wel mee, namelijk 94 kcal per koek. Erbij een granny smith appel en een espresso met een mini beetje melk. Samen 154 calorieën.

 

Lunch

What I eat in a day

De lunch is zoals altijd gewoon brood. Dit keer met een klein stuk kokosbrood zero erop, halva jam en 2 plakjes vega kipworst. Samen 453 calorieën.

 

Snack 2

what I eat in a day

Vanmiddag tijdens het kwartetten met de kids aten wij fruit. Ik nam een appel en een banaan. Samen 151 calorieën.

 

Avond eten

what I eat in a day

Deze week deelde ik het recept voor pasta met spekjes, echt zo lekker. Vooral ontzettend makkelijk om te maken. Ik had de pastasaus die ik voor dit recept gebruik niet meer in huis dus ik gebruikte vegan pesto. Dat is meteen een stuk meer calorieën. Zo zie je maar weer dat kleine aanpassingen echt het verschil maken. Het recept voor pasta met spekjes kan je hier vinden.

 

Snack 3

What I eat in a day

Na het avond eten had ik zoveel zin in iets zoets dus ik pakte stiekem nog een jodekoek. En ik zeg stiekem omdat ik natuurlijk niet wil dat mijn kids zien dat ik na het eten een koek sta te eten :D. 1 koek is 94 kcal.

 

Snack 4

What I eat in a day

Het was alweer even geleden dat ik een cheesecakeje maakte. Maar vanmiddag had ik deze super simpele cheesecake klaar gemaakt. Alleen een kwestie van koekjes verkruimelen en een mengsel door elkaar roeren, kan niet mislukken. Ik maakte deze lotus speculoos cheesecake. Maar ik heb ook een lekker recept voor bastogne cheesecake en een aardbei cheesecake. Deze Lotus versie is 179 calorieën.

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1813 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral als inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken 🙂

 

Informatie

Hoe ik begonnen ben met afvallen

Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?

Hoe bereken je je calorie inname

 

 

Eetdagboeken

What I eat in a day #16

What I eat in a day #15

What I eat in a day #14

What I eat in a day #13

What I eat in a day #12

What I eat in a day #11

What I eat in a day #10

What I eat in a day #9

What I eat in a day #8

What I eat in a day #7

What I eat in a day #6

What I eat in a day #5

What I eat in a day #4

What I eat in a day #3

What I eat in a day #2

What I eat in a day #1

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop