What I eat in a day #21

eetdagboek

Er staat weer een nieuw eetdagboek voor je klaar! Dit keer van afgelopen maandag waarop ik voor het eerst sinds tiiiijden weer eens ging sporten. Normaal gesproken ging ik 3x per week sporten (krachttraining) maar de laatste weken lukte het mij niet omdat ik gewoon te moe was. Dus even een korte break en vanaf deze dag weer begonnen. Voelt zo lekker weer sporten! Al moet het nog steeds rustig aan want ik blijk een slijmbeursontsteking te hebben in mijn schouder. Hier had ik een half jaartje last van tot het punt dat ik nu al maanden alleen mijn benen kan trainen want alle oefeningen met mijn armen lukt niet meer. Dit maakte het sporten wel een stuk minder leuk helaas maar goed, een beetje sporten is beter dan niet sporten toch? šŸ˜€

 

eetdagboek

 

Calorieƫn bijhouden

Ik ben zelf in januari van 2020 begonnen met afvallen en inmiddels is alles wat ik ben kwijtberaakt er al iets meer dan een jaar afgebleven omdat ik een eetpatroon heb waar ik mij goed bij voel. Sinds een jaar houd ik mijn calorieinname niet meer bij en tel ik geen calorieƫn meer. Omdat ik precies weet wat mijn lichaam nodig heeft hoeft dit niet meer. Waarom dan toch deze eetdagboeken? Om jou te laten zien hoe het bijhouden van je calorieƫn werkt maar ook voor bewustwording. Wanneer je begint met afvallen en bijhouden van calorieƫn heb je geen idee hoeveel calorieƫn ergens inzitten. Met deze eetdagboeken wil ik dit dus laten zien, maar ook wil ik laten zien dat je echt Ɣlles kan eten wanneer je wil afvallen, ook ijs, ook hagelslag op je brood enzovoort. Het gaat erom dat je onder je totaal aantal calorieƫn blijft die jij voor jezelf hebt berekend. Onderaan dit eetdagboek kan je hier linkjes voor vinden.

 

Dit eetdagboek komt in totaal op 1856 calorieƫn

 

Ontbijt

eetdagboek

Voor het eerst sinds weken ben ik weer eens gaan sporten. Voor het sporten at ik 2 stukken brood, ik eet altijd ‘boeren sesam’ brood van de AH. Daarop deed ik in totaal 20 gram pindakaas. 10 gram per stuk brood. Samen is dit 292 calorieĆ«n. Waarvan het brood 160 kcal is en de pindakaas 132 calorieĆ«n. Toen ik begon met het bijhouden van calorieĆ«n schrok ik enorm van de hoeveel calorieĆ«n er in pindakaas zit. Niks mis met pindakaas hoor maar iets om rekening mee te houden.

 

Snack 1

eetdagboek

Na het sporten nam ik een eiwitshake. Zo lekker. Dit keer met 125 gram bevroren aardbeien, 100 ml amandelmelk, wat water en 28 gram eiwitpoeder. Dit is 164 calorieƫn.

 

Snack 2

eetdagboek

Na de eiwitshake had ik nog trek en nam ik een ontbijtkoek minder suiker en een espresso met veel melk. Samen 170 calorieƫn.

 

Lunch

eetdagboek

Als lunch nam ik, zoals aaaaltijd, brood. Vier stukken boeren sesam brood met op 2 broodjes light boter van de Lidl en in totaal 15 gram witte vlokken. Op de andere 2 broodjes deed ik vega kipworst. Ik beleg het brood altijd voor de helft want ik klap het dubbel, dacht leg het toch maar even uit :D. Samen was dit 471 calorieƫn.

 

Snack 3

eetdagboek

Als middag snack nam ik een klein bakje kwark, met blauwe bessen en wat witte vlokken. Samen was dit 206 calorieƫn.

 

Avond eten

eetdagboek

Avond eten was pasta met rucola, tomaten saus en vega jackfruitballetjes. En vergelijkbaar recept met vega spekjes ipv jackfruit balletjes kan je hier vinden. In totaal was deze maaltijd 553 kcal.

 

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1856 calorieƫn. Neem dit eetdagboek vooral ter inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken šŸ™‚

 

Hieronder kan je dus alle linkjes vinden, wil je liever alle informatie op 1 plek? In mijn ebook ‘afvallen zonder dieet’ leg ik alles stap voor stap uit. Het ebook kan je bestellen via deze link ‘Bestel hier het ebook‘.

Heb je nog vragen? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom

 

Informatie

Hoe ik begonnen ben met afvallen
Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?
Hoe bereken je je calorie inname

Eetdagboeken

What I eat in a day #20
What I eat in a day #19
What I eat in a day #18
What I eat in a day #17
What I eat in a day #16
What I eat in a day #15
What I eat in a day #14
What I eat in a day #13
What I eat in a day #12
What I eat in a day #11
What I eat in a day #10
What I eat in a day #9
What I eat in a day #8
What I eat in a day #7
What I eat in a day #6
What I eat in a day #5
What I eat in a day #4
What I eat in a day #3
What I eat in a day #2
What I eat in a day #1

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop