What I eat in a day #22

eetdagboek

Hi, leuk dat je weer komt kijken naar een eetdagboek! Dit keer van afgelopen donderdag waarop het lekker warm was buiten! Ik zeg wel ‘lekker’ maar ik hou er stiekem helemaal niet van, maar goed. Ik ging vanochtend al vroeg sporten zodat het nog niet al te warm was. De sportschool waar ik sport heeft namelijk geen airco en geen zonnewering voor de ramen waardoor je soms lekker in de volle zon je cardio staat te doen, lekker heet dus. Na het sporten deed ik boodschappen en nog wat andere dingen en ‘s middags was ik thuis met de kids. Benieuwd wat ik zo al eet?

 

Dit eetdagboek komt in totaal op 1970 calorieën

 

eetdagboek

 

Calorieën bijhouden

Ik ben zelf in januari van 2020 begonnen met afvallen en inmiddels is alles wat ik ben kwijtgeraakt, er al iets meer dan een jaar afgebleven omdat ik een eetpatroon heb waar ik mij goed bij voel. Sinds een jaar houd ik mijn calorie inname niet meer bij en tel ik geen calorieën meer. Omdat ik precies weet wat mijn lichaam nodig heeft hoeft dit niet meer. Waarom dan toch deze eetdagboeken? Om jou te laten zien hoe het bijhouden van je calorieën werkt maar ook voor bewustwording. Wanneer je begint met afvallen en bijhouden van calorieën heb je geen idee hoeveel calorieën ergens inzitten. Met deze eetdagboeken wil ik dit dus laten zien, maar ook wil ik laten zien dat je echt álles kan eten wanneer je wil afvallen, ook ijs, ook hagelslag op je brood enzovoort. Het gaat erom dat je onder je totaal aantal calorieën blijft die jij voor jezelf hebt berekend. Onderaan dit eetdagboek kan je hier linkjes voor vinden.

 

 

Ontbijt

eetdagboek

Het zal je niet verbazen maar ik had als ontbijt vandaag wéér kwark. Dit keer met een beetje muesli, blauwe bessen en 250 gram magere kwark. Samen 283 calorieën.

 

Snack 1

eetdagboek

Na het sporten nam ik deze eiwitshake met mango. 110 gram bevroren mango, 150 ml amandelmelk ongezoet, beetje water en 1 scoop eiwitpoeder (is 28 gram). Even in de blender en je hebt een lekker dikke milkshake, zo lekker. 210 calorieën.

 

Lunch

eetdagboek

Een keer wat anders dan boterhammen met mager broodbeleg. Ik had nog afbak bagels in huis en een avocado die op moest. Ik Sneed de bagel door midden en roosterde beide helften in de broodrooster. Er op een halve geprakte avocado met wat peper en zout. Erbij 250 gram tomaatjes. Samen was dit 429 calorieën.

 

Snack 2

eetdagboek

Ik nam een grote Pink Lady appel, die zijn zo lekker zoet, 102 kcal.

 

Snack 3

eetdagboek

Meteen hierna nam ik nog een lekkere plak indische cake. Plak was 40 gram en 126 calorieën.

 

Avond eten

eetdagboek

Wij aten vanavond al vroeg omdat mijn dochter moest sporten om 18.00. Wij aten mini krieltjes, sperzieboontjes en een vega burger. Dit was 445 calorieën.

 

Toetje

eetdagboek

Normaal gesproken neem ik nooit een toetje maar ik had nog erg trek na het avond eten. Dus ik nam een klein schaaltje magere kwark, blauwe bessen, beetje muesli en wat schuddebuikjes. Dit was samen 228 calorieën.

 

Verder

Tussendoor nam ik nog 2 espresso met veel melk, samen 78 calorieën en 1 volkoren digestive 69 calorieën. Niet op de foto gezet.

 

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1970 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral ter inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken 🙂

 

Hieronder kan je alle linkjes vinden, wil je liever alle informatie op 1 plek? In mijn ebook ‘afvallen zonder dieet’ leg ik alles stap voor stap uit. Het ebook kan je bestellen via deze link ‘Bestel hier het ebook‘.

Heb je nog vragen? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom

 

Informatie

Hoe ik begonnen ben met afvallen
Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?
Hoe bereken je je calorie inname

Eetdagboeken

What I eat in a day #21
What I eat in a day #20
What I eat in a day #19
What I eat in a day #18
What I eat in a day #17
What I eat in a day #16
What I eat in a day #15
What I eat in a day #14
What I eat in a day #13
What I eat in a day #12
What I eat in a day #11
What I eat in a day #10
What I eat in a day #9
What I eat in a day #8
What I eat in a day #7
What I eat in a day #6
What I eat in a day #5
What I eat in a day #4
What I eat in a day #3
What I eat in a day #2
What I eat in a day #1

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop