What I eat in a day #23

eetdagboek

Hi, leuk dat je komt kijken naar een nieuw eetdagboek! Dit keer een eetdagboek van afgelopen donderdag. Een dag waarop ik vrij was, en in de ochtend ben gaan sporten. Verder thuis dingen heb gedaan en bezig ben geweest met mijn website en insta. Nieuwe recepten bedenken, teksten schrijven en recepten uitwerken. Super leuk om te doen maar vooral het uitwerken van de recepten kost zoveel tijd. Dus er liggen nog genoeg nieuwe recepten om te delen maar ik heb nog geen tijd om alles uit te werken! In de middag was ik met de kinderen en verder een rustig dagje dus. Benieuwd wat ik zo al eet op een dag?

 

Dit eetdagboek komt in totaal op 1872 calorieën

 

eetdagboek

 

Calorieën bijhouden

Ik ben zelf in januari van 2020 begonnen met afvallen en inmiddels is alles wat ik ben kwijtgeraakt, er al iets meer dan een jaar afgebleven omdat ik een eetpatroon heb waar ik mij goed bij voel. Sinds een jaar houd ik mijn calorie inname niet meer bij en tel ik geen calorieën meer. Omdat ik precies weet wat mijn lichaam nodig heeft hoeft dit niet meer. Waarom dan toch deze eetdagboeken? Om jou te laten zien hoe het bijhouden van je calorieën werkt maar ook voor bewustwording. Wanneer je begint met afvallen en bijhouden van calorieën heb je geen idee hoeveel calorieën ergens inzitten. Met deze eetdagboeken wil ik dit dus laten zien, maar ook wil ik laten zien dat je echt álles kan eten wanneer je wil afvallen, ook ijs, ook hagelslag op je brood enzovoort. Het gaat erom dat je onder je totaal aantal calorieën blijft die jij voor jezelf hebt berekend. Onderaan dit eetdagboek kan je hier linkjes voor vinden.

 

Ontbijt

eetdagboek

Ik begon de dag een keer niet met kwark, maar met deze cookie dough overnight oats. Zoooo lekker en maar 250 calorieën. Ik gebruik dit recept.

 

Snack 1

eetdagboek

Na het sporten nam ik 3 rijstwafels met cottage cheese light en halvajam. Klinkt als een super gekke combi, en dat is het ook, maar het is echt heel lekker en bomvol eiwitten. Ik gebruikte 90 gram cottage cheese light en 25 gram aardbei jam light. Samen 173 calorieën.

 

Snack 2

eetdagboek

Na het eten van de rijstwafels had ik nog een beetje trek en nam een kleine banaan, 69 calorieën.

 

Lunch

eetdagboek

Als lunch at ik 4 stukken brood, dit keer geen boeren sesam van de AH maar brood van de Jumbo. Erop deed ik halvajam en op de andere 2 broodjes zuivelspread light van de Lidl en een mini beetje rucola. Samen 387 calorieën.

 

Snack 3

eetdagboek

Mijn middag snack was een lekkere proteïnereep van Barebells. Deze reep is 213 calorieën en bevat lekker veel eiwitten, dus dat betekent dat het goed vult.

 

Avond eten

eetdagboek

Ik ben vergeten een foto te maken dus ik gebruik even de foto die ik bij het recept hebt geplaatst. Wij aten dit recept. Pasta met vega spekjes. Ik deed er nog wat extra verse spinazie doorheen en verder helemaal hetzelfde als het recept. In totaal 481 calorieën.

 

Snack 4

eetdagboek

Na het eten nam ik een schaaltje kwark, 200 gram, met 20 gram muesli en 6 gram pure hagelslag. Samen was dit 221 calorieën.

 

Verder

Tussendoor nam ik nog 2 espresso met veel melk, samen 78 calorieën en verder dronk ik water en thee.

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1872 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral ter inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken 🙂

 

 

Hieronder kan je alle linkjes vinden, wil je liever alle informatie op 1 plek? In mijn ebook ‘afvallen zonder dieet’ leg ik alles stap voor stap uit. Het ebook kan je bestellen via deze link ‘Bestel hier het ebook‘.

Heb je nog vragen? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom

 

Informatie

Hoe ik begonnen ben met afvallen
Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?
Hoe bereken je je calorie inname

Eetdagboeken

What I eat in a day #22
What I eat in a day #21
What I eat in a day #20
What I eat in a day #19
What I eat in a day #18
What I eat in a day #17
What I eat in a day #16
What I eat in a day #15
What I eat in a day #14
What I eat in a day #13
What I eat in a day #12
What I eat in a day #11
What I eat in a day #10
What I eat in a day #9
What I eat in a day #8
What I eat in a day #7
What I eat in a day #6
What I eat in a day #5
What I eat in a day #4
What I eat in a day #3
What I eat in a day #2
What I eat in a day #1

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022