What I eat in a day #24

eetdagboek

Dit eetdagboek is van afgelopen zondag. De laatste 2 weken kwamen er geen eetdagboeken online omdat ik op vakantie was. Maar vandaag weer een eetdagboek! Afgelopen zondag ben ik vooral bezig geweest met het doen van de was, aangezien wij net terug kwamen van vakantie. Maar ook maakte ik een aantal reels en foto’s voor mijn instagram. Ideeën genoeg voor lekkere recepten alleen de tijd ontbreekt soms een beetje haha. Luxeprobleem. Maar goed dit is mijn eetdagboek van afgelopen zondag!

 

Calorieën bijhouden

Ik ben zelf in januari van 2020 begonnen met afvallen en inmiddels is alles wat ik ben kwijtgeraakt, er al iets meer dan een jaar afgebleven omdat ik een eetpatroon heb waar ik mij goed bij voel. Sinds een jaar houd ik mijn calorie inname niet meer bij en tel ik geen calorieën meer. Omdat ik precies weet wat mijn lichaam nodig heeft hoeft dit niet meer. Waarom dan toch deze eetdagboeken? Om jou te laten zien hoe het bijhouden van je calorieën werkt maar ook voor bewustwording. Wanneer je begint met afvallen en bijhouden van calorieën heb je geen idee hoeveel calorieën ergens inzitten. Met deze eetdagboeken wil ik dit dus laten zien, maar ook wil ik laten zien dat je echt álles kan eten wanneer je wil afvallen, ook ijs, ook hagelslag op je brood enzovoort. Het gaat erom dat je onder je totaal aantal calorieën blijft die jij voor jezelf hebt berekend. Onderaan dit eetdagboek kan je hier linkjes voor vinden.

 

 

eetdagboek

 

 

 

Dit eetdagboek komt in totaal op  2040  calorieën

 

Ontbijt

eetdagboek

Jaaa, mijn favoriete ontbijtje! 250 gram magere kwark, 10 gram schuddebuikjes, een appel in stukjes en beetje gepofte tarwe. Samen 255 calorieën.

 

Snack 1

eetdagboek

Ik maakte een nieuw receptje waar ik een reels van heb gemaakt. Je kan deze hier terug vinden op mijn instagram. Dit was 138 calorieën.

 

Lunch

eetdagboek

Ik lunch altijd met brood, zo lekker vind ik dat. Ik nam een meergranen afbakbroodje van de AH met light boter en hagelslag. Daarbij 2 stuks boeren sesam brood met vega kipworst. Samen was dit 610 calorieën. Dit komt vooral door het meergranenbroodje wat zonder beleg al 342 calorieën is. Veel heh. Afbakbrood bevat ontzettend veel calorieën. Mocht je trouwens nog een lijst met mager broodbeleg zoeken? Die kan je hier vinden.

 

Snack 2

eetdagboek

Rond vier uur nam ik een eiwitshake. Dit vind ik altijd zo ontzettend lekker. Smaakt naar een McDonalds milkshake vind ik. Ik gebruik 100 gr bevroren mango, 150ml ongezoete amandelmelk, beetje water en 1 scoop (is 28 gram) eiwitpoeder in de smaak cookies & cream.  Ik heb vaak deze eiwitpoeder.

 

Snack 3

eetdagboek

Ik maakte vandaag weer eens mijn lekkere no-bake lotus cheesecakes. Zooo lekker. Tijdens het maken at ik ook nog even 3 kleine lotus koekjes op haha. Samen 114 calorieën.

 

Avond eten

eetdagboek

Ik maakte voor het avond eten een enorme pan linzensoep. Dit doe ik altijd zodat ik lekker veel in de vriezer kan doen. Een kom is 225 calorieën. Ik at er 1,5 Libanees brood bij en wat tomaatjes. Samen 543 calorieën. Het recept kan je vinden in mijn ebook. Via deze link kan je er meer informatie over vinden mocht je dat willen.

 

Snack 4

eetdagboek

Zoals ik al zei maakte ik vandaag weer eens de Lotus cheesecake. Deze at ik lekker op de bank op. Zo lekker. Maar 179 calorieën. Het recept kan je hier vinden.

 

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 2040 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral ter inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken 🙂

 

 

Hieronder kan je alle linkjes vinden, wil je liever alle informatie op 1 plek? In mijn ebook ‘afvallen zonder dieet’ leg ik alles stap voor stap uit. Het ebook kan je bestellen via deze link ‘Bestel hier het ebook‘.

Heb je nog vragen? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom

 

Informatie

Hoe ik begonnen ben met afvallen
Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?
Hoe bereken je je calorie inname

Eetdagboeken

What I eat in a day #23
What I eat in a day #22
What I eat in a day #21
What I eat in a day #20
What I eat in a day #19
What I eat in a day #18
What I eat in a day #17
What I eat in a day #16
What I eat in a day #15
What I eat in a day #14
What I eat in a day #13
What I eat in a day #12
What I eat in a day #11
What I eat in a day #10
What I eat in a day #9
What I eat in a day #8
What I eat in a day #7
What I eat in a day #6
What I eat in a day #5
What I eat in a day #4
What I eat in a day #3
What I eat in a day #2
What I eat in a day #1

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop