What I eat in a day #25

eetdagboek

Hallo! Leuk dat je komt kijken naar een nieuw eetdagboek! Dit keer een eetdagboek van afgelopen woensdag. Ik was deze dag vrij en thuis. Hier en daar een afspraak of iets dat ik even moest doen maar verder rustig aan, want het was hééét. En nu ben ik dus zo’n persoon die hier aaabsoluut niet tegen kan. Dus ik deed rustig aan. Mijn kinderen waren uitlogeren bij opa en oma en die haalde ik rond de middag weer op. Ik kreeg trouwens via instagram de vraag of ik de tijden dat ik eet er bij wil vermelden. Dus dit keer staan de tijden erbij! Benieuwd wat ik zo al eet? Nou dit dus..

 

Calorieën bijhouden

Vaak krijg ik de vraag of ik echt élke dag mijn calorieën bijhoud. Toen ik bezig was met afvallen deed ik dit wel, heeeel soms een dagje niet. Maar sinds een jaar houd ik mijn calorie inname niet meer bij en tel ik geen calorieën meer. Omdat ik precies weet wat mijn lichaam nodig heeft hoeft dit niet meer. Waarom dan toch deze eetdagboeken? Om jou te laten zien hoe het bijhouden van je calorieën werkt maar ook voor bewustwording. Wanneer je begint met afvallen en bijhouden van calorieën heb je geen idee hoeveel calorieën ergens inzitten. Met deze eetdagboeken wil ik dit dus laten zien, maar ook wil ik laten zien dat je echt álles kan eten wanneer je wil afvallen, ook ijs, ook hagelslag op je brood enzovoort. Het gaat erom dat je onder je totaal aantal calorieën blijft die jij voor jezelf hebt berekend. Onderaan dit eetdagboek kan je hier linkjes voor vinden.

 

eetdagboek

 

Dit eetdagboek komt in totaal op 1735 calorieën

 

Ontbijt

eetdagboek

Om 8.20 begin ik de dag met mijn lievelingsontbijt, namelijk een bakje kwark! Maar dat wist je waarschijnlijk al, als je mijn eetdagboeken al wat langer bekijkt :D. Dit keer 220 gram magere kwark, een halve banaan (50 gram), 20 gram muesli en 8 gram choco bolletjes. Samen 283 calorieën. Ik drink er nog een groot glas groene thee bij, die van de Lidl is mijn favoriet!

 

Snack 1

eetdagboek

Rond 10.20 nam ik 2 rijstwafels met een dun laagje pindakaas (10 gram) en de rest van de halve banaan van vanmorgen, 50 gram. Samen is dit 172 calorieën.

 

Lunch

eetdagboek

Mijn lievelingsbrood is de boeren sesam van de AH maar die had ik niet in huis. Dus om 12.40 ik nam Zaans grof volkoren, 4 stuks. Twee broodjes met vegetarische kipfilet van de vegetarische slager, zooo lekker. Op de andere twee broodjes light halvarine en in totaal 13 gram chocoballetjes verdeeld over beide broodjes. Samen is dit 479 calorieën.

 

Snack 2

eetdagboek

‘s Middags was ik onderweg en dan neem ik eigenlijk altijd iets te eten mee. Wanneer ik niet op tijd eet word ik namelijk altijd trillerig en misselijk. Dus ik nam deze dadel noten reep, zooooo lekker, om 15.30. Deze reep is 160 calorieën.

 

Avond eten

eetdagboek

Ik was in de supermarkt vanmiddag en zocht een bepaald iets voor in een recept. Dat kon ik niet vinden dus toen had ik ineens een black out haha. Geen idee meer wat ik moest maken voor deze avond maaltijd. Ik koos voor een verspakket tomatensoep. Thuis had ik nog Turkse Simit in de vriezer, dat is het brood. Super lekker hier namen wij alle 4 een halve van. Erbij rauwkost zoals paprika, komkommer en tomaat. Samen 355 calorieën.

 

Verder gegeten en gedronken

Op deze dag dronk ik vooral thee en water (zoals altijd). Dit keer dronk ik er ook 2 espresso bij met veel melk, samen 78 calorieën. Ook snaaide ik tussendoor nog 4 oreo koekjes (niet op de foto gezet), samen 208 calorieën. Dus boven op het eten op de foto komt er nog 286 calorieën bij.

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1735 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral ter inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken 🙂

 

Hieronder kan je alle linkjes vinden, wil je liever alle informatie op 1 plek? In mijn ebook ‘afvallen zonder dieet’ leg ik alles stap voor stap uit. Het ebook kan je bestellen via deze link ‘Bestel hier het ebook‘.

Heb je nog vragen? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom

 

Informatie

Hoe ik begonnen ben met afvallen
Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?
Hoe bereken je je calorie inname

Eetdagboeken


What I eat in a day #24

What I eat in a day #23
What I eat in a day #22
What I eat in a day #21
What I eat in a day #20
What I eat in a day #19
What I eat in a day #18
What I eat in a day #17
What I eat in a day #16
What I eat in a day #15
What I eat in a day #14
What I eat in a day #13
What I eat in a day #12
What I eat in a day #11
What I eat in a day #10
What I eat in a day #9
What I eat in a day #8
What I eat in a day #7
What I eat in a day #6
What I eat in a day #5
What I eat in a day #4
What I eat in a day #3
What I eat in a day #2
What I eat in a day #1

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop