What I eat in a day #26

eetdagboek

Hi, heb jij de afgelopen warme dagen een beetje overleefd? Ik nauwelijks haha, grapje natuurlijk. Persoonlijk houd ik abbbbsoluut niet van hitte dus dit zijn niet mijn favoriete dagen zal ik maar zeggen. Die van jou wel? Dit eetdagboek is van afgelopen woensdag waar het dus lekker warm was en ik thuis was met de kinderen. Die hebben namelijk zomervakantie en ik was vrij. ‘s Ochtends even naar de stad geweest om wat dingen terug te brengen en te halen. Verder gewoon thuis want eerlijk = eerlijk, het was te heet om iets te doen!

 

eetdagboek

Calorieën bijhouden

Vaak krijg ik de vraag of ik echt élke dag mijn calorieën bijhoud. Toen ik bezig was met afvallen deed ik dit wel, heeeel soms een dagje niet. Maar sinds een jaar houd ik mijn calorie inname niet meer bij en tel ik geen calorieën meer. Omdat ik precies weet wat mijn lichaam nodig heeft hoeft dit niet meer. Waarom dan toch deze eetdagboeken? Om jou te laten zien hoe het bijhouden van je calorieën werkt maar ook voor bewustwording. Wanneer je begint met afvallen en bijhouden van calorieën heb je geen idee hoeveel calorieën ergens inzitten. Met deze eetdagboeken wil ik dit dus laten zien, maar ook wil ik laten zien dat je echt álles kan eten wanneer je wil afvallen, ook ijs, ook hagelslag op je brood enzovoort. Het gaat erom dat je onder je totaal aantal calorieën blijft die jij voor jezelf hebt berekend. Onderaan dit eetdagboek kan je hier linkjes voor vinden.

 

Dit eetdagboek bevat in totaal 1707 calorieën

 

Ontbijt

eetdagboek

Geen kwark dit keer want de kwark is steeds op bij de AH waar ik altijd kom. Dus ik nam 2 stukken brood met zuivelspread light en halva aardbei jam en halva abrikoos jam. Samen 230 calorieën. Ik dronk er een groot glas groene thee bij. Hier kan je trouwens een hele lijst vinden met mager broodbeleg.

 

Snack 1

eetdagboek

Ik zag bij de AH deze nieuwe snack reep en vond ‘m heel lekker! Met citroensmaak, zal binnenkort de foto even op instagram delen! Deze reep was 118 calorieën.

 

Lunch

eetdagboek

Ik nam 3 stukken brood, geroosterd, met zuivelspread light en komkommer en halva aardbei jam en abrikoos jam. Super simpel maar zo lekker en vult goed.  Samen maar 297 calorieën.

 

Snack 2

eetdagboek

Mijn lieeeeeevelingsijs is dit watermeloen ijsje, zo ontzettend lekker! 60 calorieën.

 

Snack 3

eetdagboek

Regelmatig bestel ik bij Mymuesli muesli’s, zo lekker. Dit keer kreeg ik een pakketje opgestuurd en zaten er ook deze nut butter balletjes in. Super lekker! In de verpakking zitten er 3 maar ik nam er 2. Samen was dit 162 calorieën.

 

Avond eten

eetdagboek

Een nieuw salade recept die maar 177 calorieën is inclusief de dressing. Voor het recept maakte ik een hele mooie foto maar wanneer je het husselt ziet het er meteen niet meer uit haha. Recept deel ik snel. Samen met krieltjes en een gekookt ei was dit 416 calorieën.

 

Snack 4

eetdagboek

Vandaag maakte ik ook een nieuw filmpje en nieuwe foto’s voor mijn bastogne cheesecake recept. En nam deze lekker ‘s avonds op de bank. Deze is 175 calorieën.

 

Verder gegeten en gedronken

Op deze dag dronk ik vooral thee en water (zoals altijd). Dit keer dronk ik er ook 2 espresso bij met veel melk, samen 78 calorieën. En tijdens het maken van het bastogne cheesecake filmpje at ik nog eens drie bastogne koeken (171 kcal). Oeps! Gek genoeg zie ik nu tijdens het maken van dit eetdagboek dat ik geen fruit heb gehad. Terwijl dit eigenlijk altijd wel zo is. Dus voor alle mensen die mij zometeen berichtjes gaan sturen en verontwaardigd zijn dat ik zo ‘ongezond’ eet, ik eet echt altijd fruit, nu toevallig niet :D.

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1707 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral ter inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken 🙂

 

Hieronder kan je alle linkjes vinden, wil je liever alle informatie op 1 plek? In mijn ebook ‘afvallen zonder dieet’ leg ik alles stap voor stap uit. Het ebook kan je bestellen via deze link ‘Bestel hier het ebook‘.

Heb je nog vragen? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom

 

Informatie

Hoe ik begonnen ben met afvallen
Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?
Hoe bereken je je calorie inname

 

Eetdagboeken

What I eat in a day #25
What I eat in a day #24

What I eat in a day #23
What I eat in a day #22
What I eat in a day #21
What I eat in a day #20
What I eat in a day #19
What I eat in a day #18
What I eat in a day #17
What I eat in a day #16
What I eat in a day #15
What I eat in a day #14
What I eat in a day #13
What I eat in a day #12
What I eat in a day #11
What I eat in a day #10
What I eat in a day #9
What I eat in a day #8
What I eat in a day #7
What I eat in a day #6
What I eat in a day #5
What I eat in a day #4
What I eat in a day #3
What I eat in a day #2
What I eat in a day #1

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop