What I eat in a day #27

eetdagboek

Het is weer tijd voor een nieuw eetdagboek! Dit keer van afgelopen zondag. Ik kreeg af en toe de vraag of ik altijd zo weinig eet qua calorieën, omdat mijn eetdagboeken nooit heel hoog zijn in calorieën. Nou het antwoord is nee. Maar op dagen dat ik buiten de deur eet of een verjaardag heb of iets dergelijks kan ik de calorieën niet bijhouden omdat ik het dan simpelweg niet goed weet. En ik dacht dan laat ik geen eerlijk eetdagboek zien qua aantallen. Maar het zette mij aan het denken en daarom nam ik voor vandaag een zondag waarop ik wist dat ik veel zou snacken, want we gingen naar het strand met allemaal lekkers. Dus dit keer een eetdagboek van een dag waarop er veel gesnackt is en niet heel gezond gegeten is 🙂

 

Eetdagboek als voorbeeld

Oké, het eetdagboek van vandaag is nou niet bepaald een eetdagboek waarvan ik zeg ‘hee doe dit na, dat is een goed idee’. Nee. Maar ik dacht ook wel eens leuk om een dag te laten zien waarop het niet zo ‘netjes’ en gezond gaat als ik normaal gesproken laat zien. Want dit soort dagen zitten er ook tussen. Veel snacks, weinig groente. Is dat iets wat ik wil promoten? Nee. Waarom laat ik dit zien? Omdat ik het wel zo eerlijk vind om te laten zien dat er dus echt dagen zijn zoals dit. Waar ik trouwens van schrok is toen ik aan het eind van de dag de calorieën bij elkaar optelde het maar zo weinig was!! Ik had echt gedacht dat ik boven de 2000 of 2200 maar niet dus. Dus wat je wel uit dit eetdagboek kan meenemen is dat je prima kan snacken wanneer je er rekening mee houd. Zo is het broodbeleg mager, het drinken en de chips. Ook de koek bevat weinig calorieën. Al dit soort kleine dingen maakt het verschil.

 

eetdagboek

 

Dit eetdagboek komt in totaal op 1731 calorieën

 

Ontbijt

eetdagboek

Het was al weer even geleden dat ik dit ontbijtje maakte. En eigenlijk is dit mijn favoriet. Ik nam 200 gram magere kwark, 1 appel en 10 gram schuddebuikjes. In totaal 201 calorieën

 

Snack 1

eetdagboek

Twee rijstwafels met een dun laagje zuivelspread light en een beetje halvajam (is jam van de ah, op mijn instagram kan je een foto vinden). In totaal 94 calorieën.

 

Lunch

eetdagboek

Lunch was vandaag 4 stukken brood, boeren sesam van de ah. Twee keer geroosterd brood met erop een laagje zuivelspread light en op de 1 komkommer erbij en op de ander halvajam abrikoos. Bovenste 2 broodjes met vega kipfilet. Ik klap de bovenste broodjes dubbel, vandaar het halve beleg. Samen 401 calorieën. Hier kan je trouwens een hele lijst vinden met mager broodbeleg!

 

Snack 2

eetdagboek

Op het strand nam ik een pakje capri sun en een ‘goed bezig’ koekreep van bolletje. Samen 137 calorieën.

 

Snack 3

eetdagboek

Op het strand kochten we een ijsje, ik koos voor een soort kitkat cornetto. Op het verkoopbord zag het er waanzinnig uit, alsof de bovenkant vol krokante chocola zat. Maar was een tegenvaller haha. Het was een soort chocolademousse met 1 slof kitkat reepje in het midden. Toevallig stonden de calorieën achter op de verpakking. Deze was 217 calorieën

 

Snack 4

eetdagboek

Op de een of andere manier is op het strand lekker snacken zoveel lekkerder heh. Ik nam nog een zakje chips, 98 calorieën.

“avond eten”

eetdagboek

Het avond eten staat tussen aanhalingstekens want echt een avond maaltijd kan je dit natuurlijk niet noemen. Van te voren wist ik dat we op het strand zouden blijven eten. En qua vega opties is er nou eenmaal niet veel, dus wist dat wij patat gingen eten. En nu ben ik niet echt fan van patat. Niet omdat ik het ‘niet mag’ van mijzelf. Maar vind het gewoon niet echt lekker. Dus ik nam een grote beker kwark mee, met bevroren blauwe bessen erin en als topping gepofte tarwe en hagelslag. Dit at ik eerst, hierna een half bakje patat van mijn zoontje die niet meer hoefde. Samen 544 calorieën.

 

Verder gegeten en gedronken

Op deze dag dronk ik vooral thee en water (zoals altijd). Dit keer dronk ik er ook 1 espresso bij met veel melk, samen 39 calorieën. Ik nam geen avond snack want ik had al zoveel snacks gehad, ik vond het wel even goed zo haha!

 

Calorieën bijhouden

Vaak krijg ik de vraag of ik echt élke dag mijn calorieën bijhoud. Toen ik bezig was met afvallen deed ik dit wel, heeeel soms een dagje niet. Maar sinds een jaar houd ik mijn calorie inname niet meer bij en tel ik geen calorieën meer. Omdat ik precies weet wat mijn lichaam nodig heeft hoeft dit niet meer. Waarom dan toch deze eetdagboeken? Om jou te laten zien hoe het bijhouden van je calorieën werkt maar ook voor bewustwording. Wanneer je begint met afvallen en bijhouden van calorieën heb je geen idee hoeveel calorieën ergens inzitten. Met deze eetdagboeken wil ik dit dus laten zien, maar ook wil ik laten zien dat je echt álles kan eten wanneer je wil afvallen, ook ijs, ook hagelslag op je brood enzovoort. Het gaat erom dat je onder je totaal aantal calorieën blijft die jij voor jezelf hebt berekend. Onderaan dit eetdagboek kan je hier linkjes voor vinden.

 

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1731 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral ter inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken 🙂

 

Hieronder kan je alle linkjes vinden, wil je liever alle informatie op 1 plek? In mijn ebook ‘afvallen zonder dieet’ leg ik alles stap voor stap uit. Het ebook kan je bestellen via deze link ‘Bestel hier het ebook‘.

Heb je nog vragen? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom

 

Informatie

Hoe ik begonnen ben met afvallen
Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?
Hoe bereken je je calorie inname

 

Eetdagboeken

What I eat in a day #26
What I eat in a day #25
What I eat in a day #24
What I eat in a day #23
What I eat in a day #22
What I eat in a day #21
What I eat in a day #20
What I eat in a day #19
What I eat in a day #18
What I eat in a day #17
What I eat in a day #16
What I eat in a day #15
What I eat in a day #14
What I eat in a day #13
What I eat in a day #12
What I eat in a day #11
What I eat in a day #10
What I eat in a day #9
What I eat in a day #8
What I eat in a day #7
What I eat in a day #6
What I eat in a day #5
What I eat in a day #4
What I eat in a day #3
What I eat in a day #2
What I eat in a day #1

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop