What I eat in a day #28

eetdagboek

Op instagram vroeg ik jullie laatst of de eetdagboeken inmiddels niet een beetje saai beginnen te worden. Omdat ik vaak dezelfde dingen eet. Maar jullie gaven aan het nog steeds leuk te vinden om de eetdagboeken te zien! Super leuk, dus hier is weer een nieuw eetdagboek. Niet meer standaard op de zondag, maar gewoon op een willekeurige dag. Dan heb ik ook niet het gevoel dat ik iets af moet maken, dus helemaal top zo! Dit eetdagboek is van een doordeweekse dag waarop ik ‘s middags thuis was met de kinderen en verder vooral veel aan mijn website en instagram heb gewerkt.

 

 

Calorieën bijhouden

Vaak krijg ik de vraag of ik echt élke dag mijn calorieën bijhoud. Toen ik bezig was met afvallen deed ik dit wel, heeeel soms een dagje niet. Maar sinds een jaar houd ik mijn calorie inname niet meer bij en tel ik geen calorieën meer. Omdat ik precies weet wat mijn lichaam nodig heeft hoeft dit niet meer. Waarom dan toch deze eetdagboeken? Om jou te laten zien hoe het bijhouden van je calorieën werkt maar ook voor bewustwording. Wanneer je begint met afvallen en bijhouden van calorieën heb je geen idee hoeveel calorieën ergens inzitten. Met deze eetdagboeken wil ik dit dus laten zien, maar ook wil ik laten zien dat je echt álles kan eten wanneer je wil afvallen, ook ijs, ook hagelslag op je brood enzovoort. Het gaat erom dat je onder je totaal aantal calorieën blijft die jij voor jezelf hebt berekend. Onderaan dit eetdagboek kan je hier linkjes voor vinden.

 

eetdagboek

 

 

Dit eetdagboek komt in totaal op 1957 calorieën

 

 

Ontbijt

eetdagboek

Mijn ontbijt was 200 gram magere kwark, 10 gram gepofte tarwe, 10 gram chocobolletjes en 10 gram muesli. Samen 232 calorieën.

 

Snack 1

eetdagboek

Als snack een lekker makkelijke banaantje, 111 calorieën.

 

Lunch

eetdagboek

Als middag eten nam ik 2 stukken brood met vegetarische kipfilet. Het brood klap ik dubbel, daarom zit er zo weinig op. Verder nam ik 3 crackers van wasa, poppyseed nog iets, weet de naam niet meer. Met light kaas van Leerdammer. Samen 393 calorieën. Hier kan je trouwens een lijst met mager broodbeleg vinden.

 

Snack 2

Als snack wou ik een watermeloen ijsje nemen, maar deze waren helaas op. Dus ik nam een cornetto van AH huismerk. Vind ik wel lekker maar een beetje mwoahhh. Erna had ik nog trek dus ik nam nog 3 crackers van wasa met light boter en een beetje hagelslag. De cornetto was 192 calorieën en de crackers 197 calorieën.

 

Avond eten

eetdagboek

Avond eten was een poké bowl. Inmiddels staat het recept van de Poké bowl online, echt die moet je een keer proberen. Het recept voor deze maaltijd kan je hier vinden. Deze maaltijd was 518 calorieën.

Snack 3

eetdagboek

En jawel, nog meer kwark. Ik had nog trek en in plaats van veel koekjes te eten besloot ik een bak kwark te nemen, netjes heh haha! Wel met lekkere toppings uiteraard. Ik deed er een kleine appel in en schuddebuikjes. Samen 236 calorieën.

 

 

 

Verder gegeten en gedronken

Op deze dag dronk ik vooral thee en water (zoals altijd). Dit keer dronk ik er ook 2 espresso bij met veel melk, samen 78 calorieën.

 

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1957 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral ter inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken 🙂

 

Hieronder kan je alle linkjes vinden, wil je liever alle informatie op 1 plek? In mijn ebook ‘afvallen zonder dieet’ leg ik alles stap voor stap uit. Het ebook kan je bestellen via deze link ‘Bestel hier het ebook‘.

Heb je nog vragen? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom

 

Informatie

Hoe ik begonnen ben met afvallen
Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?
Hoe bereken je je calorie inname

 

Eetdagboeken

 

Alle eetdagboeken kan je hier terug vinden!

 

—–

 

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom 

 

 

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop