What I eat in a day #29

eetdagboek 29

Hi, leuk dat jij komt kijken naar een nieuw eetdagboek! Dit keer een eetdagboek van vorige week op een doordeweekse dag. Ik heb thuis gewerkt aan mijn website en recepten en verder was ik ‘s middags thuis met de kinderen. Dit eetdagboek is voor mij echt aan de lage kant. Ik ben momenteel niet bezig met afvallen. Ruim een jaar geleden was ik ‘klaar’ met afvallen en nu heb ik een gewicht bij goed bij mij past. Ik houd mijn eten niet dagelijks bij maar mijn eetdagboeken zitten meestal rond de 1850 calorieën. En dagen waarop ik buiten de deur eet reken ik nooit mee in een eetdagboek om jullie te laten zien. Want dan kan ik de calorieën niet aangeven bij bepaalde items. Dus dit eetdagboek is voor mij aan de lage kant. Maar wanneer je bezig bent met afvallen is het dus goed om te zien dat je echt veel kan eten en toch niet al te veel calorieën binnen hoeft te krijgen. Benieuwd wat ik zo al eet? Lees dan zeker even verder!

 

 

Calorieën bijhouden

Vaak krijg ik de vraag of ik echt élke dag mijn calorieën bijhoud. Toen ik bezig was met afvallen deed ik dit wel, heeeel soms een dagje niet. Maar sinds een jaar houd ik mijn calorie inname niet meer bij en tel ik geen calorieën meer. Omdat ik precies weet wat mijn lichaam nodig heeft hoeft dit niet meer. Waarom dan toch deze eetdagboeken? Om jou te laten zien hoe het bijhouden van je calorieën werkt maar ook voor bewustwording. Wanneer je begint met afvallen en bijhouden van calorieën heb je geen idee hoeveel calorieën ergens inzitten. Met deze eetdagboeken wil ik dit dus laten zien, maar ook wil ik laten zien dat je echt álles kan eten wanneer je wil afvallen, ook ijs, ook hagelslag op je brood enzovoort. Het gaat erom dat je onder je totaal aantal calorieën blijft die jij voor jezelf hebt berekend. Onderaan dit eetdagboek kan je hier linkjes voor vinden.

 

Dit eetdagboek komt in totaal op 1620 calorieën

 

Ontbijt

Dit is echt een van mijn favoriete ontbijtjes. 250 gram magere kwark, een kleine appel in stukjes en 10 gram schuddebuikjes van Bolletje. Zó lekker, 236 calorieën.

 

Snack 1

Als ochtend snack nam ik een banaan en een Peijnenburg zero ontbijtkoek. Samen 149 calorieën.

 

Lunch

Ik lunch eigenlijk altijd met brood, maar dit keer maakte ik gezonde pancakes. Ik maakte dit recept. Samen maar 321 calorieën!

 

Snack 2

De middag snack was een havermout reep van de AH. In deze verpakking zitten 2 reepjes. In de koelkast zag ik deze zakjes drinken liggen, die kocht ik voor de kids voor wanneer we een dagje weg gaan ofzo. En ik had er ineens zo’n zin in dus ik nam er 1. Samen 223 calorieën.

 

Avond eten

Ik maakte een nieuw recept, namelijk taco’s uit de oven met gehakt. Nou ja het is geen nieuw recept voor mij, wij eten dit heel vaak. Maar ik heb het uitgewerkt en op de foto gezet voor in mijn nieuw ebook met 20 makkelijke recepten. Dit was 492 calorieën voor 1 portie.

 

Snack 3

Mijn avond snackje was een paar scheppen skyr met aardbei en wat gepofte tarwe. Samen 121 calorieën.

 

Verder gegeten en gedronken

Op deze dag dronk ik vooral thee en water (zoals altijd). Dit keer dronk ik er ook 2 espresso bij met veel melk, samen 78 calorieën.

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1620 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral ter inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

 

Ebook

Wist jij dat ik een ebook heb gemaakt? In het ebook ‘afvallen zonder dieet’ leg ik alles stap voor stap uit.

    • Hoe bereken jij je calorieinname
    • Boodschappen lijsten
    • Snack lijsten
    • Tips over een app om je eten bij te houden
    • Recepten en maaltijd ideeën!

 

Het ebook kan je bestellen via deze link ‘Bestel hier het ebook‘.

Heb je nog vragen? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom

 

 

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop