What I eat in a day #3

What I eat in a day

Eten, we doen het allemaal elke dag (hoop ik tenminste). Toch blijft het een interessant iets. Ik heb geen idee waarom, maar ik vind het ook altijd leuk om op bijvoorbeeld instagram te kijken naar de posts met ‘What I eat in a day’. Of de youtube filmpjes van mensen die bijvoorbeeld op een speciale manier koken, vegan, of sport gerelateerd. Erg leuk om te zien. En sinds ik begonnen ben met mijn instagram krijg ik regelmatig de vraag naar eetschema’s. Daarom laat ik je zien wat ik zo al op een dag eet!

 

What I eat in a day

Vandaag was een dag dat ik thuis was. Lekker bezig met mijn blog en ‘s middags de kinderen van school heb gehaald. In de avond deed ik mijn eerste poging sporten weer sinds ik corona heb gehad. En dat ging niet helemaal lekker op zijn zachts gezegd :). Naast het eten wat ik op de foto heb gezet drink ik alleen thee en water. En soms een mini bakje espresso. Ik houd mijn eten niet meer altijd bij want ik ben niet meer bezig met afvallen. Wel blijf ik door deze manier van eten op gewicht. Al mijn verloren kilo’s zijn er al bijna een jaar af! Woohooo! Wil je meer weten over hoe je je calorie inname kan berekenen? Ik schreef er een uitgebreid artikel over. Klik hier om het te lezen.

 

Dit eetdagboek komt totaal op 1877 kcal

 

Ontbijt

What I eat in a day

Echt 1 van mijn favoriete ontbijtjes. Super simpel en smaakt zo lekker.

 

Snack 1

What I eat in a day

Om te laten zien hoeveel calorieën overal in zitten weeg ik alles. Dit doe ik nu normaal gesproken niet meer omdat ik niet meer bezig ben met afvallen. Maar deze appels waren toevallig samen precies 100 calorieën. Ik eet als snack bijna altijd 2 appels of een appel en een banaan. Aan alleen een appel heb ik niet genoeg.

 

Snack 2

What I eat in a day

Ik zag tijdens het boodschappen doen dit vegetarische saucijzenbroodje liggen. Ontzettend veel calorieën maar het paste prima binnen mijn calorie inname voor deze dag dus lekker opgegeten tijdens het werken achter mijn laptop.

 

Lunch

What I eat in a day

Vaak krijg ik de vraag wat ik als lunch eet. Nou meestal is dat niks moeilijks en is het gewoon brood. Wel altijd met mager broodbeleg. Binnenkort deel ik een lijstje met mijn favorieten hiervan. Ik rooster mijn brood altijd wanneer ik thuis ben en niet op het werk. Vind ik zo veel lekkerder.

Snack 3

What I eat in a day

Een handje walnoten. Veel calorieën heh! Ik schrok daar in het begin heel erg van. Maar noten zijn ook super gezond dus vooral blijven eten, alleen niet teveel want dan tikt het snel aan.

 

Avond eten

What I eat in a day

Dit is een recept van de AH. Te vinden in hun app. Ik heb het een beetje aangepast, vegakip gebruikt en andere kaas. Super lekker, en de kinderen vinden het ook heerlijk. Aanrader dus. Zoeken op prei stamppot en dan vind je ‘m wel 🙂

 

Snack 4

What I eat in a day

Na het avond eten ben ik gaan sporten. Ik doe zo’n 3x per week aan krachttraining. Daarna een eiwitshake, goed voor het spierherstel. Maar ik had hierna nog steeds honger dus nam lekker nóg een snack..

 

Snack 5

What I eat in a day

En die snack was een simpele banaan. Lekker!

 

—–

 

Dat was mijn eetdagboek voor deze dag. Een stuk meer calorieën dan de vorige 2 eetdagboeken en dat is helemaal prima. Zoals ik zei ben ik niet meer bezig met afvallen. Wel let ik op mijn voeding om op gewicht te blijven. Maar ik eet ondertussen gewoon alles wat ik lekker vind. Alleen niet meer én én, maar óf óf. Voor mij betekend dat bijvoorbeeld wel een stuk taart bij de koffie, maar dan niet ‘savond ook chips. Snap je?

Wil je mijn andere 2 eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken.

What I eat in a day #1

What I eat in a day #2 

 

Hoe ik begonnen ben met afvallen

Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?

 

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop