What I eat in a day #30

eetdagboek

Hi, leuk dat jij komt kijken naar een nieuw eetdagboek! Dit keer een eetdagboek van afgelopen donderdag. Ik heb thuis gewerkt aan mijn website en recepten en verder was ik ‘s middags thuis met de kinderen. Dit eetdagboek is voor mij wel een gemiddelde dag. Soms 100 of 150 calorieën meer dan dit eetdagboek. Toen ik bezig was met afvallen at ik wat minder calorieën maar voor nu werkt dit voor mij erg goed.

 

 

eetdagboek

Calorieën bijhouden

Vaak krijg ik de vraag of ik echt élke dag mijn calorieën bijhoud. Toen ik bezig was met afvallen deed ik dit wel, heeeel soms een dagje niet. Maar sinds een jaar houd ik mijn calorie inname niet meer bij en tel ik geen calorieën meer. Omdat ik precies weet wat mijn lichaam nodig heeft hoeft dit niet meer. Waarom dan toch deze eetdagboeken? Om jou te laten zien hoe het bijhouden van je calorieën werkt maar ook voor bewustwording. Wanneer je begint met afvallen en bijhouden van calorieën heb je geen idee hoeveel calorieën ergens inzitten. Met deze eetdagboeken wil ik dit dus laten zien, maar ook wil ik laten zien dat je echt álles kan eten wanneer je wil afvallen, ook ijs, ook hagelslag op je brood enzovoort. Het gaat erom dat je onder je totaal aantal calorieën blijft die jij voor jezelf hebt berekend. Onderaan dit eetdagboek kan je hier linkjes voor vinden.

 

Ontbijt

eetdagboek

Ik begon deze dag met mijn lievelingsontbijt. Namelijk 250 gram magere kwark, een appel in stukjes en 10 gram schuddebuikjes. Samen 237 calorieën

 

Snack 1

eetdagboek

Deze repen vond ik bij de Action, ze zijn er in 3 smaken. Ik vind deze erg lekker (bevat wel veel suiker, ik weet dat veel mensen daar op letten) maar vult goed en smaakt goed! Per reep 112 calorieën.

 

Lunch

eetdagboek

Eigenlijk lunch ik elke dag met brood. Dus ook vandaag! Ik nam 4 stukken brood. Twee stukken geroosterd met halva jam en 1 met pindakaas. Op de andere 2 light boter met pure hagelslag. Ik klap de broodjes dubbel dus doe er maar weinig hagelslag op. Samen 520 calorieën.

 

Snack 2

eetdagboek

De middag snack is fruit. Ik had best wel trek en nam een granny smith appel en een banaan. Samen 161 calorieën.

 

Snack 3

eetdagboek

Misschien had je het in mijn stories al gezien, ik kreeg een pakket thuisgestuurd van Tony Chocolonely met 3 nieuwe repen. Het is dat ik het eten ging bijhouden, dus ik legde netjes van elke reep wat op de weegschaal en nam 50 gram chocolade. 50 gram was dus al 260 calorieën. Veel heh voor zo weinig.

 

Avond eten

eetdagboek

Een van mijn lievelings maaltijden, en de favoriete maaltijd van mijn dochter, is deze poké bowl. Super makkelijk om te maken en zo lekker. Het recept kan je hier vinden. Een portie poke bowl is 518 calorieën.

 

Verder gegeten en gedronken

Ik heb de hele dag thee en water gedronken. Geen koffie deze dag. Maar wel grappig hoe het werkt, want wanneer ik dus mijn eten niet had bijgehouden voor dit eetdagboek had ik veeeel meer chocolade gepakt. Niet persee erg hoor. Maar zo zie je maar weer door alleen al het feit dat jij je eten bijhoud, eet je veel bewuster en maak je bewustere keuzes.

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1808 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral ter inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

 

Ebook

Wist jij dat ik een ebook heb gemaakt? In het ebook ‘afvallen zonder dieet’ leg ik alles stap voor stap uit.

    • Hoe bereken jij je calorie inname
    • Boodschappen lijsten
    • Snack lijsten
    • Tips over een app om je eten bij te houden
    • Recepten en maaltijd ideeën!

 

Het ebook kan je bestellen via deze link ‘Bestel hier het ebook‘.

 

Heb je nog vragen? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022