What I eat in a day #31

eetdagboek

Leuk dat jij komt kijken naar een nieuw eetdagboek! Dit keer van een doordeweekse dag waarop ik thuis was met de kinderen. Ik probeer een beetje af te wisselen in type dagen voor de eetdagboeken. Maar een werkdag kan ik niet echt op de foto zetten. Ik werk in de hulpverlening en eet mee met de groepsmomenten. Dan kan ik én geen foto maken en ik kan wat ik eet niet afwegen om de calorieën te berekenen. Dus dat lukt niet helaas. Wat ik mij nog wel afvroeg, zou je het leuk vinden om een dag qua eten te zien, waarop ik bijvoorbeeld uiteten ga of ergens taart eet e.d.? Dan kan ik namelijk wel foto’s laten zien van wat ik eet maar niet het aantal calorieën want die weet ik dan niet. Ben benieuwd wat jij leuker vind om te zien dus laat het vooral even weten.

 

Calorieën bijhouden

Vaak krijg ik de vraag of ik echt élke dag mijn calorieën bijhoud. Toen ik bezig was met afvallen deed ik dit wel, heeeel soms een dagje niet. Maar sinds een anderhalf jaar houd ik mijn calorie inname niet meer bij en tel ik geen calorieën meer. Omdat ik precies weet wat mijn lichaam nodig heeft hoeft dit niet meer. Waarom dan toch deze eetdagboeken? Om jou te laten zien hoe het bijhouden van je calorieën werkt maar ook voor bewustwording. Wanneer je begint met afvallen en bijhouden van calorieën heb je geen idee hoeveel calorieën ergens inzitten. Met deze eetdagboeken wil ik dit dus laten zien, maar ook wil ik laten zien dat je echt álles kan eten wanneer je wil afvallen, ook ijs, ook hagelslag op je brood enzovoort. Het gaat erom dat je onder je totaal aantal calorieën blijft die jij voor jezelf hebt berekend. Onderaan dit eetdagboek kan je hier linkjes voor vinden.

eetdagboek

Dit eetdagboek komt in totaal op 1770 calorieën

 

Ontbijt

eetdagboek

Ja het begint een beetje saai te worden, maar ik krijg geen genoeg van dit simpele ontbijt. Magere kwark, een kleine appel in stukjes en 10 gram schuddebuikjes. Zo lekker. 222 calorieën.

 

Snack1

eetdagboek

Een chocolade reep/snack van MyMuesli. Mocht je mij volgen op instagram heb je het misschien wel voorbij zien komen. Ik heb een advent kalender gekregen met enorm veel kado’s erin. Ik heb er een aantal uitgepakt en daar zat o.a. deze reep in. Super lekker en 141 calorieën.

 

Lunch

eetdagboek

Ik lunch eigenlijk altijd met brood. Heel soms met een grote bak kwark, maar bijna altijd brood. Ik nam 4 stukken brood. Twee stukken brood met vega smeerworst erop, en twee stukken brood geroosterd met 30 gram zuivelspread light erop en wat rucola en peper en zout. Samen 427 calorieën.

 

Snack 2

eetdagboek

Als snack in de middag nam ik een banaan en 1 speculaasje. Samen 161 kcal.

Snack 3

eetdagboek

Maaaaar omdat speculaasjes onweerstaanbaar zijn nam ik er nog 2 :D. Samen 124 calorieën.

 

Avond eten

eetdagboek

Het avond eten heb ik op de foto gezet, vandaar de ‘nette’ foto ipv een snelle foto. Want dit recept komt in mijn nieuwe ebook met 30 makkelijke maaltijden. Het is een simpele curry met rijst. Super lekker en makkelijk om te maken. 539 calorieën.

 

Snack 4

eetdagboek

Een nieuw recept geprobeerd. Dit is een cake met een twist, een iets gezondere cake. Door deze aanpassing is hij een stuk minder vet en bevat de cake minder calorieën. De cake was lekker maar nog niet helemaal hoe ik het in gedachten had. Deze cake was per plakje 117 calorieën.

 

 

Verder gegeten en gedronken

Ik heb de hele dag thee en water gedronken en 1 espresso met veel melk (39 calorieën).

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1770 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral ter inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

 

Ebook

Wist jij dat ik een ebook heb gemaakt? In het ebook ‘afvallen zonder dieet’ leg ik alles stap voor stap uit.

    • Hoe bereken jij je calorie inname
    • Boodschappen lijsten
    • Snack lijsten
    • Tips over een app om je eten bij te houden
    • Recepten en maaltijd ideeën!

 

Het ebook kan je bestellen via deze link ‘Bestel hier het ebook‘.

 

Heb je nog vragen? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop