What I eat in a day #32

eetdagboek

Hi, wat leuk dat je een nieuw eetdagboek komt bekijken! In dit eetdagboek lekker veel snacks en maakte ik zelf vega sushi. Dit eetdagboek is van een woensdag waarop ik vrij was en ‘s middags thuis was met de kinderen. Wij lunchten met zijn drieën met brood en aten dus als avond eten lekker sushi. Benieuwd wat ik zo al eet op een dag en hoeveel calorieën elke maaltijd of snack bevat? Lees dan vooral even verder 🙂

 

Calorieën bijhouden

Vaak krijg ik de vraag of ik echt élke dag mijn calorieën bijhoud. Toen ik bezig was met afvallen deed ik dit wel, heeeel soms een dagje niet. Maar sinds een anderhalf jaar houd ik mijn calorie inname niet meer bij en tel ik geen calorieën meer. Omdat ik precies weet wat mijn lichaam nodig heeft hoeft dit niet meer. Waarom dan toch deze eetdagboeken? Om jou te laten zien hoe het bijhouden van je calorieën werkt maar ook voor bewustwording. Wanneer je begint met afvallen en bijhouden van calorieën heb je geen idee hoeveel calorieën ergens inzitten. Met deze eetdagboeken wil ik dit dus laten zien, maar ook wil ik laten zien dat je echt álles kan eten wanneer je wil afvallen, ook ijs, ook hagelslag op je brood enzovoort. Het gaat erom dat je onder je totaal aantal calorieën blijft die jij voor jezelf hebt berekend. Onderaan dit eetdagboek kan je hier linkjes voor vinden.

eetdagboek

 

 

Dit eetdagboek komt in totaal op 1928 calorieën

 

Ontbijt

eetdagboek

Als ontbijt nam ik kwark (zoals altijd). Dit keer was de kwark bak bijna op dus nam meer dan normaal. 270 gram magere kwark, een kleine banaan, 6 gram gepofte tarwe en 5 gram hagelslag. Samen 253 calorieën

 

Snack 1

eetdagboek

Een gezonde snack vanochtend. Een appel in stukjes en wat wortelen. Samen 102 calorieën.

 

Lunch

eetdagboek

Voor lunch neem ik aaaaltijd brood. Makkelijk om mee te nemen maar vind het ook gewoon lekker. Ik nam 4 stukken brood (boeren  sesam van de ah). Met 2 broodjes met vega smeerworst van kips (hier kan je een lijst vinden met mager broodbeleg). Een broodje met 10 gram pindakaas, en een broodje met een beetje light boter en 7 gram hagelslag. Samen is dit 485 calorieën.

 

Snack 2

eetdagboek

Ik had best trek dus ik nam 2 crackers, deze van wasa zijn ontzettend lekker en bevatten weinig calorieën. Ik verdeelde er een halve avocado over en peper en zout. Avocado vult goed omdat het best vet is. Samen is deze snack 198 calorieën.

 

Snack 3

eetdagboek

I looooove koekjes. En deze koekjes had ik gehaald omdat ik deze speculaas cheesecake ging maken. Dus ik trok de la open voor iets anders en kon de koekjes niet weerstaan en nam er 2 :D. Samen 124 calorieën.

 

Avond eten

eetdagboek

Het avond eten was vanavond sushi. Zelf gemaakt! Wij eten hier thuis geen vlees of vis dus had sushi gemaakt met paprika, julienne wortel en avocado en komkommer. Was super lekker. Om dit uit te rekenen heb ik de hoeveelheden berekend en door 4 gedeeld (wij aten met zijn vieren). Dit was 618 calorieën per persoon.

 

Snack 4

eetdagboek

Van Tony Chocolony kreeg ik een advent kalender opgestuurd. Hartstikke leuk, maar het lukt mij niet om netjes elke dag 1 chocolaatje op te eten. Dus de kinderen hadden alle vakjes open gemaakt en had het in de la gelegd. Ik nam er ‘s avonds 2. Dit was 109 calorieën.

 

Verder gegeten en gedronken

Ik heb de hele dag thee en water gedronken en 1 espresso met veel melk (39 calorieën).

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1928 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral ter inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

 

Ebook

Wist jij dat ik een ebook heb gemaakt? In het ebook ‘afvallen zonder dieet’ leg ik alles stap voor stap uit.

    • Hoe bereken jij je calorie inname
    • Boodschappen lijsten
    • Snack lijsten
    • Tips over een app om je eten bij te houden
    • Recepten en maaltijd ideeën!

 

Meer info over het ebook kan je vinden via deze link ‘Bekijk hier het ebook‘.

 

Heb je nog vragen? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop