What I eat in a day #33

eetdagboek

Het is weer zondag en ik heb eindelijk weer eens een eetdagboek gemaakt! In dit eetdagboek laat ik jou zien wat ik zo al eet op een normale dag. Dit keer liet ik mij bij de AH verleiden om een grote zak chocolade pepernoten te kopen die bij de kassa lagen haha. Ook wanneer je wil afvallen kan je dit gewoon eten, zo lang je binnen het aantal calorieën blijft die jij voor jezelf hebt berekend. Onderin dit eetdagboek kan je hierover meer informatie vinden.

 

eetdagboek

 

Calorieën bijhouden

Vaak krijg ik de vraag of ik echt élke dag mijn calorieën bijhoud. Toen ik bezig was met afvallen deed ik dit wel, heeeel soms een dagje niet. Maar sinds een anderhalf jaar houd ik mijn calorie inname niet meer bij en tel ik geen calorieën meer. Omdat ik precies weet wat mijn lichaam nodig heeft hoeft dit niet meer. Waarom dan toch deze eetdagboeken? Om jou te laten zien hoe het bijhouden van je calorieën werkt maar ook voor bewustwording. Wanneer je begint met afvallen en bijhouden van calorieën heb je geen idee hoeveel calorieën ergens inzitten. Met deze eetdagboeken wil ik dit dus laten zien, maar ook wil ik laten zien dat je echt álles kan eten wanneer je wil afvallen, ook ijs, ook hagelslag op je brood enzovoort. Het gaat erom dat je onder je totaal aantal calorieën blijft die jij voor jezelf hebt berekend. Onderaan dit eetdagboek kan je hier linkjes voor vinden.

 

Ontbijt

eetdagboek

Het ontbijt was vandaag een havermout pap in de smaak chocolate brownie van het merk Mymuesli. Dit zat in de advent kalender die ik van hun had gekregen. Ik maakte het met amandelmelk en als een topping een paar vlokken. Samen 249 calorieën.

 

Snack

eetdagboek

Omdat ik nog best wel vol zat van het ontbijt nam ik een kleine snack. Twee rijstwafels met een beetje kaas. Samen 139 calorieën.

 

Lunch

eetdagboek

Het is woensdagmiddag en wanneer ik de kinderen dan om 12.00 uit school haal, halen wij vaak lekkere broodjes bij de AH. Ik nam 2 kaiserbroodjes met light boter en 20 gram hagelslag. Ik dronk er een groot glas water bij. Samen 475 calorieën.

 

Snack 1

eetdagboek

Rond 15.00 nam ik een banaan want ik had trek en geen zin om iets te maken. Dan vind ik een banaan altijd super handig en lekker. 110 calorieën.

 

Snack 2

eetdagboek

Op Instagram liet ik al zien dat wanneer je wil afvallen, je echt jouw porties moet wegen en invoeren. Zo weet je of je een calorietekort hebt en dus afvalt. Volgens de verpakking was een portie namelijk 25 gram, dat zou 118 calorieën zijn. Maar 25 gram van deze pepernoten zijn dus 8 pepernoten haha. Niet echt een echt portie dus. Ik nam dit schaaltje van 80 gram en dit was 376 calorieën. Een flink aantal voor een tussendoortje maar ik had er zin in dus nam ik het.

 

Avond eten

eetdagboek

Oke, een foto van avond eten maken terwijl het al donker is, is geen goed idee. Het ziet eruit alsof het smots is, maar echt dit is zo lekker! Dit is een traybake recept uit mijn nieuwe ebook met ’30 makkelijke maaltijden’. Ik ben hier al maanden mee bezig en moet de recepten steeds finetunen en testen. Er hoort nog meer bij de maaltijd maar ik zie nu pas dat het niet op de foto staat. Lekker handig! Dit is samen 475 calorieën.

 

Verder gegeten en gedronken

Ik heb de hele dag thee en water gedronken en 1 espresso met veel melk (39 calorieën).

 

Eetdagboek

Dit eetdagboek komt samen op 1823 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral ter inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. In mijn ebook leg ik uit hoe je dat doet en hoe het werkt om op deze manier af te vallen. Klik hier voor meer info.

 

Ebook

Wist jij dat ik een ebook heb gemaakt? In het ebook ‘afvallen zonder dieet’ leg ik alles stap voor stap uit zodat jij het zelf niet meer hoeft uit te zoeken!

  • Hoe bereken jij je calorie inname
  • Boodschappen lijsten
  • Snack lijsten
  • Tips over een app om je eten bij te houden
  • Recepten en maaltijd ideeën!

Meer info over het ebook kan je vinden via deze link ‘Bekijk hier het ebook‘.

 

Heb je nog vragen? Volg mij dan vooral even op mijn instagram pagina waar ik alle tips deel voor lekkere maaltijden en snacks en nog veel meer leuks :D. Mijn instagram kan je hier vinden @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop