What I eat in a day #5

What I eat in a day

En jawel, er staat weer een nieuw eetdagboek online. Dit keer weer van een zondag waarin ik niet aan het werk was. Gewoon thuis met de kinderen. Ik stond om 8.00 ´s ochtends al in de sportschool dus ik heb de dag lekker meegepakt zal ik maar zeggen :D. Wanneer je nog niet eerder een eetdagboek van mij hebt gezien is het handig om te weten dat ik momenteel niet meer bezig ben met afvallen. Ik houd voor deze eetdagboeken mijn calorieën bij om te laten zien hoeveel calorieën overal in zitten. Ik eet gemiddeld rond de 1850 calorieën per dag maar dit is ook wel eens meer of minder. Zoals nu. Dit eetdagboek komt samen op 1724 calorieën. Toen ik bezig was met afvallen at ik rond de 1650/-1750 calorieën per dag.

 

What I eat in a day

 

Dit eetdagboek komt op 1724 kcal

 

Ontbijt

What I eat in a day

Wanneer je mij op instagram volgt dan weet je dat ik dit bijna elke dag eet, zo lekker is dit. 250 gram kwark met een kleine appel in stukjes en 10 gram schuddebuikjes van bolletje. Zo lekker en weinig calorieën, maar 227 kcal. Ik drink er altijd een groot glas groene thee bij.

 

Snack 1

What I eat in a day

Na het ontbijt ben ik meteen gaan sporten. Sinds ik corona heb gehad gaat het sporten nogal moeizaam maar we zetten stug door :). Toen ik terug kwam van het sporten nam ik een eiwitshake. Dit maak ik met een beetje bevroren fruit, in dit geval mango. Daarbij doe ik amandelmelk en water, schepje eiwitpoeder in de smaak cookies &cream en pureer dit met een staafmixer. Smaakt echt net als een milkshake. Daarbij ook nog eens goed voor het spierherstel. Samen 179 kcal.

 

Snack 2

What I eat in a day

Na het douchen had ik nog steeds honger dus ik nam 2 wasa vezelrijk crackers met kaas, 105 kcal.

 

Lunch

What I eat in a day

Ik lunch eigenlijk altijd met brood. Ik neem 3 stukjes boeren sesam brood van de AH. Niet dat dit brood speciaal caloriearm is hoor. Maar hiervoor at ik altijd het vloerbrood van de AH maar dat brood bevat veel meer calorieën omdat een snee brood zwaarder is. En als je dan ook 3 sneetjes brood neemt heb je zonder dat je voor je gevoel meer eet, wel veel meer calorieën binnen. Dit brood is wat lichter per snee, dus vandaar. Maar goed, ik deed er 2 gekookte eitjes op en 1 met halva jam van de AH. Erbij een beker amandelmelk, samen 475 kcal.

 

Snack 3

What I eat in a day

Ik nam mijn favoriete tussendoortje een granny smith appel. Dit is een kleintje en is 50 kcal.

 

Snack 4

What I eat in a day

Ik probeerde een nieuw ontbijt/toetje recept met laagjes. Super lekker en weinig calorieën als ontbijt maar de laagjes waren helaas niet zichtbaar haha. Ik deed een poll op instagram met de vraag of ik het alsnog kon delen en jullie zeiden (bijna) allemaal dat ik het gewoon kon delen. Dus die komt binnenkort online! 239kcal.

 

Avond eten

What I eat in a day

Wij hadden alle 4 geen zin in avond eten dus het werd een ouderwetse tosti. Ik nam in totaal 3 stukken brood, dus deze 2 tosti’s plus nog een die niet op de foto staat. Ik nam er ketchup en wat komkommer bij. Samen 449 kcal.

 

—-

 

Eetdagboek

Vaak neem ik nog wel een avond snack maar dit keer had ik overdag al genoeg gesnackt dus ik nam niks, alleen wat drinken. Dit eetdagboek komt samen op 1724 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral als inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

 

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken.

What I eat in a day #1

What I eat in a day #2 

What I eat in a day #3

What I eat in a day #4

 

Hoe ik begonnen ben met afvallen

Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?

 

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022