What I eat in a day #6

What I eat in a day

Een eetdagboek, alweer nummer 6! En nu denk je misschien waarom moet ik dit bekijken? Nou ten eerste hoeft dit natuurlijk helemaal niet, maar laat ik dit zien om jouw inspiratie te geven over wat je kan eten binnen een bepaald aantal categorieën. Elk lichaam is anders en elke calorie behoefte daar mee ook. Dus wil je starten met het bijhouden van je calorieën? Bereken dat eerst goed wat jouw calorie inname zou moeten zijn. Hier leg ik uitgebreid uit hoe dat werkt. 

 

What I eat in a day

 

Calorieën tellen

Calorieën tellen heeft soms een nare bijklank. Het klinkt als obsessief bijhouden en wegen van wat je eet. Maar voor mij was het juist het tegenover gestelde. Ik had voor mijn gevoel eindelijk, meetbaar, invloed op mijn gewicht. Het gaat niet om zo weinig mogelijk eten, juist niet. Maar over lekker eten, zonder gekke dieet dingen, en toch afvallen. Ik ben groot fan! Inmiddels ben ik al mijn verloren gewicht alweer een jaar kwijt en ben ik in dit jaar niks aangekomen, terwijl ik mijn calorieën niet meer tel. Ik weet gewoon wat bij mijn lichaam past. En natuurlijk eet ik ook gewoon eens een keer een pizza en een ijsje, kan allemaal prima. Wil je hier meer over weten? Op mijn blog heb ik er meerdere artikelen over geschreven met uitleg. Onderin dit eetdagboek zal ik alle linkjes even plaatsen zodat jij ze makkelijk kan vinden.

 

Ik heb voor dit eetdagboek alle ingrediënten inclusief het gewicht geplaats. Want ik kreeg een aantal keren een prive bericht op instagram met het verwijt dat ik het verkeerde voorbeeld gaf omdat het aantal calorieën wat ik bij een maaltijd aangaf ‘nooit zou kunnen kloppen’ en daardoor misleidend zou zijn. Nou, prima haha. Dus dit keer zet ik alles er in gewicht bij, kan diegene het thuis zelf ook even narekenen 😉

 

Dit eetdagboek is in totaal 1627 calorieën

 

Ontbijt

What I eat in a day

Mijn favoriete ontbijt is dit. Ik eet dit echt 5 of 6 dagen in de week, zo lekker vind ik dit. 250 gram magere kwark, 10 gram schuddebuikjes van Bolletje en een halve of een kleine appel in stukjes. Tijdens het afvallen woog ik de appel altijd af, omdat het toch wel verschilt maakt. In dit geval was de appel 115 gram. Het ontbijt is dan samen 234 calorieën.

 

Snack 1

What I eat in a day

Als ochtend snack nam ik 2 wasa crackers vezelrijk met 12 gram pindakaas en 40 gram banaan. Samen is dit 184 calorieën.

 

Lunch

What I eat in a day

Drie keer volkoren sesam brood van de AH, 114 gram (niet elk sneetje weegt evenveel dus ik weeg het af). Twee keer zuivelspread light op brood, 30 gram. Met 120 gram komkommer. 40 gram cottage cheese light met 10 gram halvajam. Erbij een beker amandelmelk is samen 359 kcal.

 

Snack 2

What I eat in a day

Snack in de middag was dit bakje Skyr van de Lidl in de smaak aardbei. Heel handig ook om mee te nemen voor onderweg want het is een portie van 150 gram. De Skyr is lekker stevig met een zoet smaakje, maar niet chemisch zoet. En maar 84 calorieën.

 

Avond eten

What I eat in a day

Deze lasagna van de Jumbo komt uit een verspakket. Ik hield mij netjes aan de ingrediënten, nam dus niet meer kaas dan stond aanbevolen en de voedingswaarde staat op de achterkant van de verpakking. Ideaal dus! 587 calorieën per portie.

 

Snack 3

What I eat in a day

Deze aardbei cheesecake is zo ontzettend lekker. Het recept maakte ik een tijdje geleden al, maar nog steeds niet gedeeld op mijn insta en website. Want er komen steeds andere recepten tussendoor die ik met je wil delen haha. Maar deze komt binnenkort ook online. In de tussentijd kan je alvast dit recept voor gezonde bastogne cheesecake proberen. Zo lekker. De aardbei cheesecake komt op 179 calorieën.

 

—–

 

Dit eetdagboek komt samen op 1627 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral als inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

 

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken.

What I eat in a day #1

What I eat in a day #2 

What I eat in a day #3

What I eat in a day #4

What I eat in a day #5

 

Hoe ik begonnen ben met afvallen

Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?

 

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop