What I eat in a day #7

What I eat in a day

Leuk dat je komt kijken naar een nieuw eetdagboek, nummer 7 alweer! Zo leuk dat deze eetdagboeken zoveel worden bekeken. Ik snap dat wel omdat wanneer je begint met het bijhouden van je calorieën je bijvoorbeeld bij je ontbijt 3 broodjes met kaas invult in de app, dat je dan denkt ‘Wow hoe kan ik de rest van de dag nu invullen’. Omdat kaas erg veel calorieën bevat. Daarom wil ik juist met deze eetdagboeken laten zien dat je echt alles kan eten, maar dat je zelf keuzes moet maken in wát je kiest en waar jij je calorieën aan ‘uitgeeft’, snap je? Namelijk niks mis met een broodje kaas hoor, maar wanneer je kiest voor bijvoorbeeld mager broodbeleg op je broodje dan heb je ineens veel meer calorieën over voor de rest van de dag. 

 

What I eat in a day

 

Voor deze eetdagboeken houd ik mijn calorieën bij, maar dit doe ik normaal niet meer. Alleen nog voor de recepten die ik maak. Ik ben al mijn gewicht wat ik kwijt wilde al kwijt. En ik weet nu gewoon een goede balans te houden. Dus ik kom niet aan en ik val niet af. Perfect voor mij. Ik eet graag gezond maar houd ook van koekjes en taart. Dus alles met mate.

 

Dit eetdagboek komt in totaal op 1781 kcal

 

Maandag

Dit is een eetdagboek van afgelopen maandag. Ik moet zeggen dat de dag niet zo lekker begon. Mijn zoontje was al om 5.15 wakker en ging daarna niet meer slapen. O.M.G. dan word je echt niet lekker wakker zeg. De tijden dat hij als baby veel huilde liggen al lang achter ons dus ik was dit niet meer gewend. Maar dan liet meteen weer zien waarom slaap zo belangrijk is tijdens het afvallen. Want echt ik had de heuuuuule dag honger. Ik heb mijn best gedaan om niet steeds her en der te snaaien maar dat is niet helemaal gelukt. Ik dacht ook wel eens leuk om te laten zien 🙂

Het was een dag waarop ik meerdere afspraken had en onderweg was dus ik had de maaltijden een beetje verspreid.

 

Ontbijt

What I eat in a day

Nou het is geen verassing meer denk ik, dit ontbijt eet ik bijna altijd. Ik hoef ‘s ochtends nergens over na te denken want dit is echt mijn favoriet. 250 gram magere kwark, een kleine appel en 10 gram schuddebuikjes, samen 247 calorieën. De calorieën verschillen elke dag een beetje bij dit ontbijt, dat komt door de grootte van je appel.

Wanneer je begint met het bijhouden van je calorieën moet je daarom echt alles afwegen en niet gewoon inschatten omdat het gister ook ongeveer dit of dat was. Want al die kleine verschillen op een dag zorgen er voor of je wel of niet afvalt.

 

Snack 1

What I eat in a day

Twee rijstwafels met 40 gram cottage cheese light (van de Lidl) en 20 gram halva jam (AH huismerk), is samen 113 calorieën.

 

Lunch (deel 1)

What I eat in a day

Ik at mijn lunch in 2 delen omdat ik precies rond lunch tijd een afspraak had. Dus ik at rond 11.20 2 stukken brood met 1 bolletje vega kips smeerworst, samen 209 kcal. Dit keer bus brood volkoren van de Jumbo. Ook hier is het verstandig om je brood af te wegen en niet in te schatten, want echt het verschilt per keer. En nu denk je ‘ja hallo ik ga niet elk sneetje afwegen’. Dat hoeft ook niet maar dat is wel de reden waarom je bijvoorbeeld niks afvalt. De kleine dingen maken echt het verschil! Trust me, ik heb er 15 maanden over gedaan om mijn gewicht kwijt te raken en heb echt aaaalle ‘fouten’ ook gemaakt :).

 

Lunch (deel 2)

What I eat in a day

Het tweede deel van de lunch was dit. Drie stukken brood waarvan 2 met vega kipworst en 1 met 6 gram halvarine en 9 gram pure hagelslag. Samen 354 calorieën.

 

Snack 2

What I eat in a day

Ik had nog een rode paprika over dus die sneed ik in stukjes en at er een kleine Granny smith appel bij. De paprika was 29 kcal en de appel 50kcal. Samen 79 calorieën.

 

Snack 3

What I eat in a day

Zoals ik al zei had ik een beetje een snaai dag, dus na de gezonde snack at ik nog 2 volkoren digestive koekjes.

 

Avond eten

What I eat in a day

Vanavond aten wij een suuuper simpele maaltijd. Twee zaken wokgroente met noodles en vega kip, en wat saus. Eroverheen sesamzaadjes. Per portie was dit 458 calorieën. Ik zal deze makkelijke maaltijd binnenkort even met je delen!

 

Snack 4

What I eat in a day

Ik heb een nieuw cheesecake recept gemaakt, namelijk deze lotus speculoos cheesecake. Zo lekker. Ik maakte hem zelfs voor de 2e keer en dit keer werd hij nog lekkerder! Recept deel ik binnenkort even met je. Want deze is nóg lekkerder dan de gezonde bastogne cheesecake.

 

—-

 

Dit eetdagboek komt samen op 1781 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral als inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

 

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken.

 

Eetdagboeken

What I eat in a day #1

What I eat in a day #2 

What I eat in a day #3

What I eat in a day #4

What I eat in a day #5

What I eat in a day #6

 

Informatie

Hoe ik begonnen ben met afvallen

Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?

 

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

 

EASY DAILY FOOD

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop