What I eat in a day #8

20220325_213418_0000

Hi, leuk dat je komt kijken naar een nieuw eetdagboek! Nummer 8 alweer. Dit keer een eetdagboek van een doordeweekse dag waarin ik ook ging sporten. Ik doe aan krachttraining, fitness en heb op dagen dat ik sport altijd wat meer trek dan op andere dagen. Dit eetdagboek bevat dan ook iets meer calorieën. Neem dit eetdagboek vooral als inspiratie maar neem het niet 1 op 1 over. Elk lichaam is anders. Wanneer je het interessant vindt, kan je hier lezen hoe jij je calorie inname kan berekenen. Dit verschilt namelijk per persoon. Onderin dit eetdagboek heb ik de linkjes geplaatst van de andere eetdagboeken, mocht je dat interessant vinden :).

Kleine aanpassingen maken het verschil

Op instagram vertel ik er vaak iets over, want het is echt zo. Wil je graag een beetje afvallen, maak dan kleine aanpassingen in je eetpatroon. Je hoeft geen grote dingen te veranderen, niet ineens brood weg te laten en deze te vervangen voor salades. Gewoon kleine aanpassingen maken het verschil. Je hebt, wanneer je wil afvallen, genoeg aan een klein calorie tekort. In dit eetdagboek kan je heel goed zien hoe kleine aanpassingen het verschil maken. Dit eetdagboek is namelijk bijna gelijk aan mijn andere eetdagboeken alleen bevat dit eetdagboek zo’n 200 calorieën meer. Het verschil zit ‘m echt in kleine dingen. Zo at ik dit keer een ontbijt met crackers en hagelslag. Niks mis mee! Alleen is dit al meer calorieën dan mijn normale ontbijt. Daarbij wat extra crackers bij de lunch. En als avond eten kaas over de pasta. Als laatste at ik muesli (gezond maar bevat vaak veel calorieën) in plaats van gepofte tarwe. Allemaal niks mis mee, maar dit soort kleine dingen maken het verschil tussen wel of niet afvallen. Nu ben ik niet meer bezig om gewicht kwijt te raken. Maar het geeft duidelijk weer hoe kleine verschillen, het verschil maken 🙂

 

Dit eetdagboek bevat in totaal 1946 calorieën

 

Ontbijt

What I eat in a day

Ik begon de dag eens met een ander ontbijt. Normaal eet ik altijd kwark als ontbijt. Maar ik had zin in zoet en at 4 wasa vezelrijk crackers met halvarine en pure hagelslag. Samen 279 kcal.

Snack 1

What I eat in a day

Na het sporten drink ik altijd een eiwitshake. Dit hoeft niet hoor maar wat extra eiwitten voor het spierherstel kan nooit kwaad. Daarbij vind ik het ook super lekker! Ik nam een eiwitshake met bevroren blauwe bessen, amandelmelk, water en een schepje vanille proteïne poeder van Body &Fit. Mocht je er ook iets willen bestellen, met de korting EASYDAILYFOOD krijg je korting. Altijd mooi meegenomen toch? 🙂

Lunch

What I eat in a day

Ik had ontzettend trek deze dag en at een flinke lunch. 2 stukken brood met cottagecheese light en halvajam. 1 broodje met halvarine en hagelslag. Plus 2 wasa vezelrijk crackers met halvarine en hagelslag.

Snack 2

What I eat in a day

Kleine snack want we gingen al vroeg avondeten deze dag. Dus een kleine granny smith appel, zo lekker.

Avond eten

What I eat in a day

Wij aten vroeg, rond 17.10 want ik had om 17.45 een afspraak staan. Geen handige tijd maar het kon even niet anders, dus aten we van te voren. Het is volkoren spaghetti met vega bolognese saus. Ik gebruik voor deze bolognese saus het recept van Miljuschka. Zo lekker. Ik maak dit in een enorme hoeveelheid en vries het in vierpersoons porties in. Zo kan ik elk moment een pasta saus uit de vriezer toveren. Erbij aten we komkommer en zoete puntpaprika en er overheen geraspte kaas. Ik heb de calorieën geschat, niet berekend. Maar kaas maakt een maaltijd al snel 100/150 kcal meer. Dus ik gok dat dit 600 kcal was.

Snack 3

What I eat in a day

Omdat wij zo vroeg avond eten aten had ik nog trek in eten. De gepofte tarwe was op, dit neem ik normaal gesproken vaak als ik een kwark snack maak. Dus ik nam muesli die mijn vriend wel eens eet. Maar de calorieën in een muesli zijn al snel 2x zoveel als ik normaal eet. Dus deze snack kwam op 226 kcal.

—–

Dit eetdagboek komt samen op 1946 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral als inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken.

Eetdagboeken
What I eat in a day #1
What I eat in a day #2
What I eat in a day #3
What I eat in a day #4
What I eat in a day #5
What I eat in a day #6
What I eat in a day #7

Informatie
Hoe ik begonnen ben met afvallen
Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop