What I eat in a day #9

What I eat in a day

Het is weer zondag dus dat betekent dat het weer tijd is voor een nieuw eetdagboek! Dit keer een dag met veel snacks. De grote maaltijden zijn op deze dag wat minder calorierijk waardoor er meer ruimte was voor snacks. Ik maak dit eetdagboek door op een dag, zonder dat ik er bij nadenk, foto’s te nemen van wat ik eet. Bij de middag en avond maaltijd schrijf ik op wat ik precies neem. Later vul ik dit in in de app MyFitnessPall. Ik was daarom ook best wel verbaasd dat dit eetdagboek zo laag uitkomt terwijl ik toch behoorlijk gesnackt hebt. Maar dit komt dus omdat de lunch en het avondeten laag in calorieën zijn. 

 

What I eat in a day

 

Zo bak ik het avondeten altijd in (heel) weinig olijfolie en at ik een halve burger ipv een hele. Daarbij een mager sausje in plaats van volvette mayo. Dit soort dingen maken echt het verschil. Benieuwd wat ik allemaal naar binnen heb gewerkt in deze 1585 calorieën? Lees dan zeker even verder!

 

 

Dit eetdagboek bevat in totaal 1585 calorieën

 

Ontbijt

What I eat in a day

Mijn favoriete ontbijt, 250 gram magere kwark een halve appel en 10 gram schuddebuikjes. Zo lekker, ik eet dit bijna elke dag! Deze dag kwam dit op 210 calorieën. Dit verschilt soms, hangt er vanaf hoeveel appel je er in doet.

 

Snack 1

What I eat in a day

Ik krijg vaak de vraag wat ik met de andere halve appel die ik niet gebruik tijdens het ontbijt. Nou die eet ik altijd bij mijn ochtend snack! Dit keer een portie cookie dough overnight oats en dus de halve appel van vanochtend. Het recept maakte ik deze week en ik vond het zo lekker dat ik het ook als snack heb gegeten. Het recept deelde ik deze week en kan je hier vinden! Samen was deze snack 282 kcal.

 

Lunch

What I eat in a day

Omdat ik nog best wel vol zat van de ochtend snack nam ik een iets lichtere lunch dan normaal. Dit keer 3 stukken volkoren casino brood met 50 gram cottage cheese light en 26 gram halva jam. Op het 3e stuk brood smeerde ik een vega smeerworst van kips. Samen is dit 358 calorieën.

 

Snack 2

What I eat in a day

Middag snack was een kleine granny smith appel en een banaan. Lekker simpel, gezond en makkelijk. Samen 149 calorieën.

 

Snack 3

What I eat in a day

Na het gezonde fruit had ik nog steeds trek ik nam ik een eiwitreep. Deze reep is behoorlijk hard maar zooooo lekker. Smaakt echt naar een dikke chocolade reep in de categorie snickers en mars. Ik kies vaak deze reep omdat deze voor een eiwitreep weinig calorieën bevat. Een eiwitreep is een handige manier om wat meer eiwitten binnen te krijgen en daarnaast is het gewoon heuuul lekker. Het is bedoeld als snack het is geen maaltijdvervangende reep (dat zou ik je echt nooit aanraden). Mocht je bij bodyandfit ook iets willen bestellen dan kan je mijn kortingscode gebruiken. Dat is de code EASYDAILYFOOD. Beetje korting is altijd meegenomen toch :). De reep op de foto kan je hier vinden.

 

Avond eten

What I eat in a day

Het avond eten was ‘oma’s opbakaardappelen’ van cela vita, een simpele salade met een sausje van kwark en remia halfvolle mayo. Erbij een halve vega kipsnitzel. Ik eet vaak een halve burger ipv een hele omdat wij thuis met zijn vieren zijn, waarvan 2 kinderen. En om dan allemaal 1 grote burger te eten vind ik zonde, want de kids eten dit niet helemaal op. Daarom delen we altijd 2 burgers met zijn vieren.

 

Snack 4

What I eat in a day

Deze snack nam ik tegen mijn wil haha. Ik had deze chocolaatjes gekocht omdat ik er een traktatie van gemaakt heb voor de juffen, samen met wat thee. Mijn zoontje én mijn dochter zijn volgende week jarig en ik maakte alvast de traktaties klaar voor mijn zoontje. Dus ik had wat chocolaatjes over. Normaal koop ik bijna nooit chocolade want ik.kan.dit.gewoon.niet.weerstaan haha. Ik vind melkchocolade niet eens lekker maar goed. Ik nam er 2, samen 100 calorieën!

 

—–

 

Dit eetdagboek komt samen op 1585 calorieën. Neem dit eetdagboek vooral als inspiratie maar neem het niet rechtstreeks over. Wanneer je op je calorie inname wil letten is het verstandig om eerst uit te rekenen wat bij jouw lichaam past. Hier leg ik uit hoe je dat kan uitrekenen, mocht je dat interessant vinden.

Wil je mijn andere eetdagboeken ook even bekijken ter inspiratie? Of ben je benieuwd hoe ik begonnen ben met afvallen? Ik zal hieronder even de links plaatsen zodat je het kan lezen. Dit kan je doen door er op te klikken 🙂

 

Eetdagboeken

What I eat in a day #1

What I eat in a day #2

What I eat in a day #3

What I eat in a day #4

What I eat in a day #5

What I eat in a day #6

What I eat in a day #7

What I eat in a day #8

 

Informatie
Hoe ik begonnen ben met afvallen

Beginnen met afvallen, hoe doe je dat?

Zin in meer tips en recepten? Volg mij dan vooral ook even op instagram, vind ik leuk! @easydailyfoodcom

EASY DAILY FOOD

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop