Witte chocolademousse

witte chocolademousse

Chocolademousse is iets waarvan je denkt dat het heel moeilijk is om te maken. Maar dat is zeker niet het geval! Ik maakte al eens deze makkelijke chocolademousse met pure chocolade. Vandaag een recept voor heeeeele luchtige mousse van witte chocolade. Het enige waar je goed om moet denken is dat je de kommen en de mixer die je gebruikt, goed vetvrij maakt anders wil het eiwit en de slagroom niet goed opkloppen. Dit doe je heel makkelijk door een beetje azijn op een keukenpapiertje te doen en de kommen en de mixer goed af te nemen. Neem de kommen hierna nog even af met een droog keukenpapiertje en je kan beginnen!

 

witte chocolademousse

 

Recept is voor 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram witte chocolade
  • 150 ml slagroom (zelf opkloppen)
  • 2 eieren (alleen het eiwit)
  • 10 gram suiker
  • frambozen

 

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukjes en laat dit smelten in een kom boven een pannetje waarin water kookt. De kom waarin de chocolade gaat smelten mag het water niet raken. Alles gesmolten? Haal de kom dan van de pan af en zet apart.
  2. Pak een kom en doe hier de 2 eiwitten in (eieren moet je hier voor splitsen, dit doe je door het ei halverwege te breken en heel voorzichtig het eigeel heen en weer te bewegen tussen de 2 eierschalen zodat je alleen het eiwit overhoud). Voeg de suiker hieraan toe en klop met een mixer tot er stijven pieken ontstaan, dit duurt ongeveer 4 a 5 minuten.
  3. Pak een andere kom en klop hierin de slagroom net niet helemaal stijf.
  4. Let nu goed op welke kom je pakt.. Meng de chocolade nu door de kom waar de slagroom in zit en roer goed door met een lepel. Schep hierna de opgeklopte eiwitten door het chocolade-slagroom mengsel. Roer niet te veel maar zorg wel dat het goed gemengd is.
  5. Pak 4 mooie glaasjes of schaaltjes. Schep het mengsel in een spuitzak en verdeel het mengsel over de 4 glaasjes. Heb je geen spuitzak? Schep dan gewoon met een lepel de witte chocolademousse in de glaasjes.

 

Laat de witte chocolademousse nu minimaal 2 uren afkoelen. Vlak voordat je de chocolademousse gaat serveren zet je in elk glaasje 3 (of meer) frambozen. Deze zijn lekker zuur, wat een perfecte tegenhanger is voor de zoete witte chocolademousse. Dit toetje is perfect om een dag van te voren te maken. De smaak wordt er alleen maar lekkerder van!

witte chocolademousse
Liever een donkere chocolademousse? Ik maakte vorig jaar deze makkelijke chocolademousse, zonder eiwitten waardoor die zwangerschaps en kidsproof is!

 

Ga jij deze witte chocolademousse proberen?

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022