Wortel & zoete aardappel soep

zoete aardappel recepten

Een lekker soepje is altijd een goed idee.  Maar deze soep is niet alleen makkelijk te maken maar ook nog eens erg budget vriendelijk. De wortelen heb ik bij de Lidl gekocht, een hele zak voor 50 cent, en daarbij 2 zoete aardappelen en je soep is bijna klaar. Ik schat dat deze soep max €4 euro heeft gekost en je kan er met 6 mensen van eten. Dus wat eten we vandaag? Een oranje soep vol groente, dus super gezond!

zoete aardappel soep

Ingrediënten

 • 10 dikke wortelen (bv in een zak bij Lidl)
 • 2 zoete aardappelen (middelgroot, ook Lidl)
 • 2 roze uien
 • 2 blokjes groentebouillon
 • 1 liter water
 • blik kokosmelk

 

Bereiding

 1. Schil de wortelen en de zoete aardappelen en snij in blokken. Snij ook de uien in blokjes of ringen en voeg dit toe aan een grote (soep) pan.
 2. Voeg olijfolie toe en bak 5 minuten rustig aan. Zet onder tussen de water koker aan.
 3. Als het water gekookt heeft voeg je hiervan 1 liter toe aan de pan, tot de groente (net) onder water staat. Verkruimel de bouillonblokjes erdoor en laat 20 minuten zachtjes koken, waarbij je af en toe roert. Check of de wortelen zacht geworden zijn.
 4. Zet het vuur nu uit en pureer de soep met een staafmixer niet in een blender, trust me, dit kan niet met warme soep. Voeg nu het blik kokosmelk toe voor een romige smaak (hou eventueel wat over als versiering).  
 5. Klaar is je lekkere simpele wortel-zoete aardappel soep! Bewaar eventueel de helft van de soep in een bakje in de vriezer. Zo hoef je de volgende keer alleen het soepje maar even op te warmen.
zoete aardappel soep
 

Als versiering eventueel met een lepel wat kokosmelk toevoegen, het oog wil natuurlijk ook wat!

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022