Yoghurt koeken met vanille

yoghurt koeken maken

Zelf bakken is iets wat ik niet heel erg vaak doe. Maar wanneer ik dan een recept tegen kom die wel heel makkelijk is, dan vind ik het super leuk om te maken, zoals deze yoghurt koeken! Voor de foodblog swap van deze maand (een soort receptenruil voor foodbloggers), mocht ik koken van de blog van Tessa, met de naam patesserie.com. En zoals de naam al zegt, gaat haar blog over bakken en staat dan ook vol met lekkere bak recepten!

 

Na lang twijfelen tussen de verschillende lekkere recepten besloot ik te gaan voor haar recept voor yoghurt koeken! Het originele recept van Tessa is met cranbarries en amandelen, maar ik besloot er een nóg simpelere versie van te maken en te gaan voor de klassieke vanille smaak. Het zijn dus vanille yoghurt koeken. Makkelijk om te maken, je hoeft er geen bak talent voor te zijn en dan nóg lukken deze koeken altijd. Ze zijn lekker luchtig en lijken qua structuur wel wat op de Friese ‘Suker latte’. Dat is een koek die je bijvoorbeeld bij de bakker kan kopen. Oke, genoeg gekletst, dit is het recept voor super lekkere en luchtige vanille yoghurt koeken!

 

yoghurt koeken maken

 

Recept is voor 9 koeken

 

Ingrediënten

 • 275 gram zelfrijzend bakmeel
 • 100 gram vanille yoghurt
 • 100 gram suiker
 • 1 ei
 • 30 ml melk
 • 20 ml olie
 • 2 theelepel vanille aroma
 • mini beetje zout

 

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden, haal de bakplaat eruit en leg hier bakpapier op.
 2. Meng in een ruime kom de bloem en suiker en een ieni mini beetje zout.
 3. Pak een kleine kom en meng kluts hierin het ei los, samen met de melk, olie en vanille aroma. Doe dit hierna in de grote kom bij de bloem en suiker, roer door elkaar met een vork en voeg ook meteen de vanille yoghurt toe.
 4. Kneed nu met je handen tot een plakkerig deeg,  doe wel je ringen even af ;).
 5. Was je handen, maar droog ze niet af en maak nu met vochtige handen 9 bolletjes en leg die op de bakplaat. LEg ze niet te dicht bij elkaar want de het deeg loopt een beetje uit tijdens het bakken. Zet de timer op 20 minuten en je koeken zijn klaar!

 

yoghurt koeken maken

 

Extra info

De koeken blijven wittig en bleek. Dat hoort zo! De koeken zijn lekker krokant aan de buiten kant en aan de binnenkant heerlijk fluffy. Wat een heerlijk recept voor makkelijke yoghurt koeken, te maken met ingrediënten die je eigenlijk altijd in huis kan hebben. Ook lekker om er een beetje poedersuiker over heen te doen voordat je ze gaat opeten. Hmmmmm!

 

 

Had jij wel eens van yoghurt koeken gehoord, en ga jij dit makkelijke recept uitproberen?

 

 

 

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop