Zelf chocolade reep maken

zelf chocolade reep maken

Heb jij wat chocolade over? Misschien van de kerstdagen? Ik had voor de kerstbrunch op de school van mijn kinderen marshmallows met chocolade gemaakt. Ik had iets te veel chocolade gesmolten en had nog best wel veel over. Dus ik dacht, hier maak ik wat lekkers mee!

zelf chocolade reep maken

Zelf een chocolade reep maken

Het leuke aan zelf een chocolade reep maken is dat jij dus precies kan maken wat jij lekker vindt! Ik gebruik in dit recept pure chocolade, maar gebruik vooral de chocolade die jij lekker vindt. Of de chocolade die jij toevallig nog ergens hebt liggen. Het is ontzettend makkelijk om te maken, ook erg leuk om samen te doen met kinderen!

 

Hoe maak jij zelf een chocolade reep

Hoe maak jij een chocolade reep? Je kan dit op verschillende manieren doen. Jij kan er voor kiezen om een siliconen mal te gebruiken. Bijvoorbeeld in een leuke vorm zoals kerstkranjes-vorm, of in een ander thema. Je kan er dan voor kiezen om kleine chocolaatjes te maken! Je kan zelf een siliconen mal kopen van een chocolade reep. Dan giet jij daar de gesmolten chocolade in, en dan lijkt het net een echte chocolade reep! Ik heb er voor gekozen om hele dunne brokken chocolade te maken, dat vindt ik zelf het aller lekkerste. Maar je kan dus doen wat jij zelf wil.

zelf chocolade reep maken

Chocolade reep aanpassen

Welke smaken vind jij lekker? Houd jij van een beetje crunch? Voeg dan bijvoorbeeld gepofte rijstkorrels toe. Zelf vind ik het heel lekker als er wat zeezout op zit, dus dat deed ik zelf. Maar misschien houd jij wel heel erg van pepernootjes? Strooi dan over de gesmolten chocolade wat schuddebuikjes (zijn mini pepernootjes voor op brood). Je kan het zo gek niet bedenken of het kan. Hieronder laat ik jou zien wat ik heb gebruikt!

 

Ingrediënten

  • Chocolade (bijvoorbeeld 200 gram)
  • Zeezout
  • Mini marshmallows
  • Sprinkels

zelf chocolade reep maken

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain marie. Dit doe je door een pan met een laagje water op te zetten. Hierin hang je een kleiner pannetje (met hengsels) die in de grotere pan hangt.
  2. Hak de chocolade in grove stukken en doe in het kleine pannetje. Roer met een spatel door tot alles gesmolten is.
  3. Leg het bakpapier op een bakplaat of snijplank (of gebruik een siliconen mal met een leuk vormpje). Spreid de chocolade uit over het bakpapier met een spatel. Ik deed dit vrij dun, maar je kan het ook dikker laten, dan zijn jouw chocolade brokken straks wat dikker.
  4. Verdeel hierover wat gemalen zeezout, gevolgd door sprinkels. Hierna wat mini marshmallows. Druk deze even aan.
  5. Zet de versierde chocolade minimaal 2 uur in de koelkast, langer kan altijd.
  6. Breek de chocolade in stukken en bewaar in een bakje! Ik bewaar het zelf in de koelkast, dat vind ik lekkerder. Maar dat hoeft niet. Enjoy!

 

Ga jij deze chocolade reep uitproberen? Ik ben heel benieuwd welke toppings jij gaat gebruiken! Volg mij op instagram voor al mijn lekkere recepten en handige tips! Zou ik ontzettend leuk vinden!

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022