Zelf chocolademelk maken

zelf chocolademelk maken

Ik maak niet vaak een lekkere mok chocolade melk, maar áls ik het dan maak dan wil ik ook dat het de aller, aller, allerlekkerste chocolade melk is die je kan maken. Chocolade melk uit een pak kan natuurlijk ook lekker zijn, maar zelf chocolade melk maken is met dit recept net zo makkelijk en echt een stuk lekkerder!

 

zelf chocolademelk maken

 

Recept is voor een 1 mok chocolademelk

Ingrediënten

  • glas melk
  • 3 blokjes pure chocolade
  • mini marshmallows (ik vond ze bij de Jumbo)
  • slagroom

 

Bereiding

  1. Giet de mok die je gaat gebruiken voor je chocolade melk vol tot ongeveer 2cm onder de rand. Giet de melk nu in een steelpannetje (zo heb je precies genoeg melk).
  2. Laat de melk warm worden en breek nu de chocolade blokjes van elkaar af en doe deze in de melk. Blijf nu goed roeren tot de chocolade opgelost is. Je blijft zwarte puntjes zien, dit is normaal.
  3. Giet de chocolademelk in de mok, schep er een eetlepel mini marshmallows in. Spuit er een flinke toef slagroom op en doe er nog wat mini-marshmallows boven op.

 

zelf chocolademelk maken

 

Zelf chocolademelk maken is dus echt heel makkelijk! De marshmallows die je in de warme chocolademelk hebt gedaan gaan lekker smelten en geven de chocolademelk echt een extra lekkere smaak. Rasp er eventueel nog een beetje pure chocolade overheen en klaar is je zelfgemaakte chocolademelk.

 

Geen zin in chocolademelk maar liever een ander makkelijk receptje met chocola? Dan moet je echt deze makkelijke chocolademousse proberen!

 

 

Zelf chocolademelk maken moet je echt een keer proberen!

 

 

easy daily food

Welkom op mijn website!

Ik ben Marijke, gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten. Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Gezond eten is allesbehalve saai. Ontdek mijn lekkere recepten en afvaltips hier. Meer uitleg over hoe je kan afvallen zonder dieet? Bekijk dan mijn webshop!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022