Zelf currypasta maken

zelf currypasta maken

Currypasta is iets wat ik nog nooit zelf had gemaakt. Ik koop niet vaak kruiden of sauzen kant en klaar, maar currypasta is zoiets wat ik meestal in een potje koop. Maar toen ik deze maand iets mocht koken van de blog Bijnanetzolekkeralsthuis.nl besloot ik haar recept voor currypasta eens uit te proberen. En echt waar, ik snap niet waarom ik dit niet eerder heb gemaakt!

 

Regelmatig doe ik mee aan iets dat een ‘foodblog swap’ heet. Dit is een soort receptenruil van foodbloggers waarbij je van elkaars blog iets lekker gaat koken. Dit keer dus van de blog van Johanneke! Ik heb het recept een klein beetje aangepast, omdat ik wél houd van sterke smaken, maar dus niet van scherpe pepertjes. Het originele recept voor de zelfgemaakte currypasta kan je hier vinden. Ik heb er onderstaande versie van gemaakt.

 

zelf currypasta maken

 

Zelf curry pasta maken

Nu denk je misschien, wat veel ingrediënten! Of misschien denk je wel, ja wat moet ik met een pot vol currypasta? Ik heb de oplossing. Ja het zijn inderdaad redelijk veel ingrediënten, maar je hebt met deze ingrediënten dus genoeg currypasta om 4 a 6 keer een tweepersoonsmaaltijd te maken. Dus je hebt er even een paar minuten werk van, maar daarna kan je de pasta in blokjes invriezen en bewaren. Ideaal toch?

 

Recept is genoeg voor ongeveer 4 a 6x een maaltijd voor 2 personen

 

Ingrediënten

 • 4cm gember
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 sjalotje
 • 15 gram verse koriander (klein bosje)
 • 2 tl korianderzaad (zijn bolletjes)
 • 1 tl kerriepoeder
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl chilipoeder (of een half vers pepertje)
 • 1 stengel citroengras

Eventueel:

 • 3 eetlepel olijfolie + 3 eetlepel water om de pasta smeuïg te krijgen
 • 2 theelepel rietsuiker, zorgt voor een ‘zoetje’ en haalt de scherpheid eraf

 

Bereiding

 1. Schil de gember en hak deze, net als de knoflookteentjes en het sjalotje, in stukken. Doe dit in een sterke keukenmachine. Snij de verse koriander, met steeltjes en al fijn, en voeg bij de gember, knoflook en sjalot.
 2. Was de citroengras stengel, snij het onderste deel er af (en gooi weg), en snij in hele kleine stukjes, en jawel, ook dit voeg je toe aan je keukenmachine :).
 3. Voeg de overige kruiden toe (en eventueel de rietsuiker) en zet je keukenmachine aan om het mengsel fijn te hakken en te mengen. Bij mij lukte dit niet heel goed, dus ik heb nog 3 eetlepel olie en 3 eetlepel water toegevoegd om het helemaal fijn en smeuïg te krijgen. Klaar is je zelfgemaakte currypasta!

 

zelf currypasta maken

 

Tips & bewaren
 • Ik houd zelf niet van heel scherp eten en ik gebruik in dit recept chilipoeder, Maar ben je een liefhebber van pittig eten? Gebruik dan een vers (half) pepertje.
 • Aan dit recept heb ik zelf 2 theelepel rietsuiker toegevoegd. Ik vind dat dit qua smaak veel toevoegd, maar ben je anti-suiker dan kan je dit natuurlijk gewoon weglaten.
 • Bewaar de currypasta in een ijsblokjes houder en vries de currypasta aan. Dit blijft ontzettend lang goed in de vriezer, en per maaltijd die je wil maken kan je 1 of 2 blokjes currypasta uit de vriezer halen! Lekker budgetproof!

 

zelf currypasta maken

 

 

 

Maak jij wel eens zelf een currypasta of koop je deze liever in de winkel? Benieuwd of jij dit makkelijke recept gaat proberen!

 

 

 

 

 

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022