Zelf granola maken (oftewel muesli)!

lekkere ontbijtjes

Ontbijt jij graag met een kommetje kwark of yoghurt? Exra lekker is dit zelfde kommetje met een paar scheppen home made granola! Granola is een hip woord voor de oude vertrouwde muesli. Dus schaam je niet als je geen idee had wat granola was :). De supermarkt schappen staan inmiddels vol met über gezonde pakken muesli zonder gekke toevoegingen. Jammer genoeg zijn deze pakken behoorlijk prijzig.

 

Met dit recept kan je makkelijk zelf granola maken, oftewel muesli. Je kan uiteraard ontelbaar veel variaties maken om deze basic granola, dus leef je uit zou ik zeggen. Wil je graag rozijnen of cranberries toevoegen? Doe dit dan pas nadat alles in de oven is geweest, dit verbrand namelijk vaak!

zelf granola maken

 

Recept is voor ongeveer 6 porties granola..

Ingrediënten

  • 1,5 kopje havermoutvlokken (bijvoorbeeld Basic merk van AH)
  • 1 kopje gemengde noten (ongezout)
  • 2 el kokosolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1,5 theelepel speculaaskruiden

zelf granola maken

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, haal de bakplaat er vast uit en bedek deze met bakpapier.
  2. Smelt de kokoslie en honing in de magnetron tot deze vloeibaar is.
  3. Hak de noten in iets kleinere stukken, maar niet te fijn.
  4. Doe nu alle ingrediënten in een kom en meng door elkaar, verdeel over de bakplaat er zorg dat het goed verspreid ligt. Zet 15/20 minuten in de oven.
  5. Roer de granola halverwege de baktijd even om. Check na 15 minuten of de granola goed verkleurd is. Zo niet, wacht dan nog 5 minuten. Laat hierna afkoelen op het bakblik en je home made granola is klaar.

 

zelf granola maken

 

Bewaar de granola in een goed sluitende voorraad pot. Het is ongeveer 1 a 2 weken te waren. Maar ik gok dat het tegen die tijd al op is :). Zo simpel is het dus; zelf granola maken!

 

easy daily foodHi,

Wat leuk dat jij hier bent!

Ik deel hier al mijn lekkere, makkelijke en gezonde recepten! Denk aan een gezonde tiramisu, een snelle speculaas cheesecake en nog veel meer 😀

Daarnaast deel ik veel tips & tricks over afvallen zonder dieet. Bekijk hiervoor vooral ook even mijn ebook!

Zoek je een specifiek recept? Via de zoekfunctie rechts bovenin kan je het makkelijk vinden. Verder kan je hier van alles vinden, van lekkere weekmenu’s tot gezonde snacks en toetjes.

ENJOY!

-X- Marijke

Webshop

We Mogen Weer 2022We Mogen Weer 2022