Zelf twix maken

zelf twix maken

Ik heb even getwijfeld of ik dit recept ‘gezondere twix’ zou noemen. Dit recept smaakt namelijk precies naar een Twix, krokante bodem, smeuïge karamel laag en krokante chocolade bovenop. Maar omdat er wel suiker en boter in zit ga ik er van uit dat veel lezers zullen denken ‘wat is hier gezond aan’. Vandaar dat het gewoon ‘twix’ heet haha. Zo, dan weet je dat ook weer even.

 

Voor de Food blog swap (ruil waarbij foodbloggers een andere foodblog toegewezen krijgen om van te koken) mocht ik koken van de blog van Willeke. Haar blog heet Mammatje van alles  waar zij schrijft over het leven van een fulltime moeder. Ook zijn er veel recepten te vinden waaronder haar millionaires shortbread. Ik besloot dit lekkere recept na te maken met een paar kleine aanpassingen. En omdat ik het echt naar een Twix vond smaken heb ik het ook een andere naam gegeven ;).

 

Dit recept is iets lastiger om te maken dan de recepten die je van mij gewend bent. Er zitten wat meer stappen in en tussendoor moet elke laag steeds gekoeld worden in de koelkast. Maar hé dan heb je ook wat hoor!

 

 

zelf twix maken

 

Ingrediënten

Bodem

  • 100 gram havermout
  • 40 gram suiker
  • 60 gram boter

Karamel laag

  • 200 gram dadels
  • 40 gram boter

Chocoladelaag

  • 80 gram pure chocolade
  • 20 gram kokosolie

 

zelf twix maken

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de havermout in een blender tot meel. Smelt in een steelpannetje de boter en meng de havermout en suiker hierna door de gesmolten boter. Leg bakpapier in de ovenschaal en stort het mengsel hierin. Druk goed aan en zet nu 15/20 minuten in de oven. Laat hierna helemaal afkoelen.
  2. Laat de dadels weken in gekookt water en pureer het hierna met 40 gram gesmolten boter tot een glad mengsel. Als de havermout laag helemaal afgekoeld is kan je de karamel laag eroverheen verdelen. Laat dit minimaal een uur opstijven in de koelkast.
  3. Snij de pure chocolade in stukken en doe dit in een steelpannetje, samen met de 20 gram kokosolie en laat smelten. Laat even een paar minuten afkoelen en giet hierna over de karamel laag. Laat weer goed afkoelen en minimaal een paar uren opstijven in de koelkast.

 

Je kan de Twix blokjes met een heel scherp mes in blokjes of repen snijden. De zelfgemaakte Twix is wel ontzettend machtig dus je kan het beste kleine stukjes snijden. Laat de Twix in de koelkast staan, afgedekt met aluminiumfolie!

 

 

Ga jij deze Twix thuis een keer maken? Het is echt heel erg lekker!

 

 

profiel foto instagram

Hi,

Leuk dat jij er bent! Ik ben gek op lekker eten en het delen van heerlijke, gezonde recepten!

Van een gezonde tiramisu tot snelle speculaas cheesecake en meer lekkers!

Ik laat jou graag zien dat je zelfs met deze makkelijke en lekkere recepten gewoon kan afvallen.

Bekijk mijn duidelijke stappenplan hier!

-X- Marijke

Vergeet niet mijn Instagram te volgen @easydailyfoodcom voor dagelijkse recepten en afvaltips!

Webshop